‘TÜFE beklentilerin üstünde yükseldi’ – BBC News Türkçe

PiKe

Member
‘TÜFE beklentilerin üstünde yükseldi’ – BBC News Türkçe5 Mayıs 2014


Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Nisan ayında tek önceki aya göre yüzde 1,34 arttı. Reuters’ın yaptığı ankete göre ekonomistler TÜFE’nin 0,80 oranında artmasını bekliyorlardı.


TÜİK’in zaman açıkladığı veriye göre TÜFE beklentilerin üzerinde yükselmiş oldu.


Merkez Bankası Erdem Başçı geçen hafta yaptığı açıklamada, “Bundan sonraki adımların bile faizlerde ölçülü ve kademeli indirimler şeklinde olması beklenebilir. Ancak bunu yaparken para politikasındaki sıkı duruşu koruyarak yapacağız” demişti.


Başçı tıpkısı zamanda Nisan ve Mayıs aylarında enflasyonda tek miktar yükseliş olabileceği tahminini dahi paylaşmıştı.


Ancak bazen uzmanlar enflasyonun beklentilerin üzerinde yükselmesinin akabinde Merkez Bankası’nın faiz oranlarını değerini için beklemesi gerektiği görüşünde.


BGC Partners Menkul Değerler Anonim Şirketi’nin ise enflasyon verisinin açıklanmasının akabinde yayımladığı raporda, Merkez Bankası’nın muhtemel tek faiz indirimi ile ilgili şu yoruma ver veriliyor: “Bir faiz indiriminden önce önümüzdeki ağrı enflasyon verisini çalışmamak ve beklentilerdeki eğilimi izlemek henüz usçu olabilir.”


Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, geçen hafta sunduğu yılın ikinci enflasyon raporunda 2014 enflasyon hedefini yüzde 6,6’dan yüzde 7,6’ya yükseltmişti. 



Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
 

nilufer

Member
Hala da beklenti üzerinde yükselmeye devam ediyor maalesef. Deprem felaketi de mahvetti. Ülkece aç kalmaya da razıyız ama yeterki canlar kaybedilmeseydi. Rabbim'in hikmetinden sual olunmaz tabi sabredeceğiz...