Vatandaşlar seçmen kütük kayıtlarını incelemeye başladı

AuuDii

Global Mod
Mod
Vatandaşlar seçmen kütük kayıtlarını incelemeye başladı
Muhtarlık bölgesi artırma listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin artırma listeleri, zaman saat 08.00 itibarıyla ilçe seçim kurullarında askıya çıkarıldı.

Listeler, 2 Nisan’bile askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek.

Ümraniye Atatürk Mahallesi Muhtarı Temel Mert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçmen listelerini geçmiş İlçe Seçim Kurulundan teslim aldıklarını belirterek, zaman itibarıyla listeleri vatandaşın incelemesine açtıklarını söyledi.

Mert, 30 yıldır muhtarlık yaptığını dile getirerek, “Listeleri 3 Nisan’bile seçim kuruluna teslim edeceğiz. Vatandaş gelecek, listelere bakacak. Biz onlara yardımcı olacağız. Listede isimleri yoksa, nüfus müdürlüğüne göndereceğiz. İlçe seçim müdürlüğünün nüfus müdürlüğünde elemanları var. Bu konuda kaydı olmayan arkadaşlara yardımcı olacaklar.” niteleyerek konuştu.

“açınık-Devlet’ten dahi bakılabiliyor”

Esenevler Mahalle Muhtarı Dursun Yılmaz ise üç dönemdir muhtarlık yaptığını anlatarak, “Seçimlerimiz ülkemize, devletimize, milletimize hayırlı olsun. Listelerimizi aldık, askıya çıkardık. Arkadaşlar, komşular açınık-Devlet’ten dahi bakabiliyor, gelip buradan soranlar bile oluyor” dedi.

Seçmen listesinden gıyaben ve karı bireylerini kontrol etmek için muhtarlığa gelen Ahmet Özdemir, “Sabah haberlerde seçmen kütüklerinin asıldığını duydum. Muhtarlığa geldim, ismimi arayıp buldum. Ailecek hepsini kontrol ettim. Sıkıntı yok. Vatana, millete hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İsmini muhtarlıktan kontrol fail Necmi Kayır bile “Seçmen kütük kayıtlarına bakmaya geldim. İsmimi buldum, herhangi tek sorun yok. Vatana, milletimize hayırlı olsun inşallah” şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.