Patlamanın ardından: Memmingen'de müstakil ev çöktü

PiKe

Member
Patlamadan sonra
Memmingen'de müstakil ev çöktü





Patlamadan sonraki sahne yıkımın bir örneği. Fotoğraf

© Stefan Puchner/dpa


Bavyera Swabia'da bir patlamadan sonra tüm bir ev çöktü; olay yerinde çok sayıda acil servis var. Birçok soru hala cevapsız.





Polise göre, Bavyera Swabia'da meydana gelen bir patlamanın ardından müstakil bir ev çöktü. Sorumlu polis merkezinin durum merkezi, patlamadan saatler sonra akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Memmingen'deki binada insanların olup olmadığının hala belirsiz olduğunu söyledi.



En az iki kişinin nerede olduğu bilinmiyor. Bunlardan birinin evin sakini olduğu bildiriliyor.


Durum merkezi çalışanı, “büyük bir hasar resmi” ve önce kaldırılması gereken “muazzam miktarda moloz” olduğunu söyledi. Bu amaçla Federal Teknik Yardım Ajansı'ndan (THW) bir ekskavatör kullanıldı. Çevredeki binalar da saat 17.20 civarında meydana gelen patlamada büyük hasar gördü. Bir itfaiyeci moloz sahasında çalışırken hafif yaralandı.


Komşu binalar da ciddi hasar gördü


Bir dpa fotoğrafçısına göre, patlamayla evin bazı kısımları yaklaşık 100 metre öteye savruldu. Polise göre, komşu binalar ve park edilmiş araçlar da basınç dalgası ve fırlatılan molozlar nedeniyle önemli ölçüde hasar gördü.


Şehirde büyük bir polis ve kurtarma operasyonu devam ediyor. Yakınlardaki Baden-Württemberg'den gelen acil durum servislerinin de olay yerinde olduğu bildirildi. Bir helikopter şehrin üzerinde daireler çizdi.


dpa

#Konular