Konaklama sektörü: TV şefi Rosin restoranların ölümünden korkuyor

PiKe

Member
Konaklama endüstrisi
TV şefi Rosin restoranların ölmesinden korkuyor





Şef Frank Rosin, “Gerçekten tüyler ürpertici” diyor. Fotoğraf

© Caroline Seidel/dpa


Yemek sektörü yeni bir fiyat artışıyla karşı karşıya. Gıdadaki KDV yakında yeniden yüzde 7’den yüzde 19’a çıkacak. Restoran işletmecisi Frank Rosin sektördeki ruh halini anlatıyor.





Televizyon şefi ve girişimci Frank Rosin, gıdadaki artan KDV karşısında catering sektöründeki varlığından büyük korku duyuyor. Rosin, hafta sonu Alman Basın Ajansı’na “Bu sizi gerçekten ağlatıyor” dedi. Birçok meslektaşı ve gastronomi arkadaşı için, işe olan tüm tutkularına rağmen ruh hali barometresi şu anda sıfıra yaklaşıyor.


Geçtiğimiz birkaç yıl, korona salgınında karantinalar gibi kapsamlı kısıtlamalar nedeniyle catering sektörü için şimdiye kadarki en zorlu yıllar oldu. Sektör şu anda, birçok restoran işletmecisinin işlerini yeniden yapılandırmaya veya yeniden inşa etmeye çalıştığı, “insanların yeniden cesaret kazandığı ve belki de akıllarında belirli hedeflerin olduğu” bir iyileşme aşamasındadır.


Rosin restoranların ölmesinden korkuyor


“Ve aynı zamanda bacaklarınıza bir sopa vuruyorsunuz ve hayır, hayır, bu mümkün değil diyorsunuz, çünkü sonuçta parayı bizim için belki daha önemli olan diğer şeyleri finanse etmek için orada burada kullanmak zorundayız.” . Toplu yemek sektöründe 2024 yılı başında yüzde 7’den yüzde 19’a çıkacak olan gıdaya uygulanan KDV, “mutlak bir felaket” ve “güvenin ihlalidir”.


Rosin, restoranların yok olacağından ve bunun önlenmesi gerektiğinden korkuyor. Şirketlerin halihazırda personel ve mal alımı gibi ana maliyet alanlarında ciddi artışlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor. Eğer KDV keskin bir şekilde artsaydı, bu pek çok restoran işletmecisi için artık mümkün olmayacaktı çünkü vatandaşların hâlâ gıdayı karşılayabilmesi gerekecekti.


Artan KDV bir “sütçü kız faturasıdır”


“Ve kendimi, araba tamircisinin bazen restoran işletmecisi olmak istediği “Rosin’s Restaurants”taymışım gibi hissetmeye başlıyorum. Ve politikacılar hakkında da böyle hissediyorum; onların gerçekten tamamen dışarıdan herhangi bir karar alma fırsatına sahip olduklarını düşünüyorum. işlerini ve gerçekliklerini “hiç vuramayacakları bir vuruş” diye eleştirdi. Ünlü şef, “Rosins Restaurants” adlı televizyon programında ihtiyacı olan restoran işletmecilerine yardım ediyor.


Artan KDV’nin “süt hizmetçisinin faturası” olduğunu söyleyen Rosin, şunları söyledi: Restoranlar ölürse diğer taraftan vergi gelirleri de kaybolacak.


Restoranlarda yiyeceklere uygulanan KDV, pandemi sırasında yüzde 19’dan yüzde 7’ye düşürüldü ve başlangıçta 2022 sonuyla sınırlıydı. Yaklaşan enerji krizi nedeniyle düzenleme Ekim 2022’de 2023’ün sonuna kadar uzatıldı. İçecekler yine hariç tutuldu. bundan. Federal trafik ışığı koalisyonu, restoranlardaki yiyeceklere uygulanan KDV’nin 2024 yılı başında yeniden yüzde 19’a yükseltilmesi konusunda anlaştı.


dpa

#Konular