Fransa: Alsas'ta bıçaklı saldırgan iki ilkokul öğrencisini yaraladı

PiKe

Member
Fransa
Alsas'ta bıçaklı saldırgan iki ilkokul öğrencisini yaraladı





Okulun yakınındaki polis: Fail olduğu iddia edilen kişi polisler tarafından bilinmiyor ve radikalleşme nedeniyle fark edilmiyor. Fotoğraf

© Frederick Florin/AFP/dpa


Strazburg yakınlarındaki bir kasabada dehşet: Bir saldırgan iki ilkokul öğrencisini bıçakla yaraladı. Polis adamı tutukladı; radikalleşmeye ya da terörizme dair hiçbir kanıt yok.





Fransa'da bir saldırgan iki ilkokul öğrencisini bıçakla hafif yaraladı ve Strasbourg yakınlarında bütün bir kasabayı dehşete düşürdü.



Alsas metropolü savcılığı, Souffelweyersheim'daki saldırının ardından bir şüphelinin tutuklandığını söyledi. Yaşları 30 civarında olan adam polis tarafından gözaltına alındı. Yedi ve on bir yaşlarındaki iki öğrenci yüzeysel kesiklere maruz kaldı. Kısa bir tedavinin ardından Strazburg'daki Üniversite Hastanesinden ayrılmayı başardılar.


Saldırganın amacı başlangıçta bilinmiyordu. Savcının akşam açıkladığı gibi, failin radikalleştiğine ya da suçun terör geçmişine sahip olduğuna dair bir delil yoktu. İlk belirlemelere göre şahsın psikolojik sorunları olduğu belirlendi.


Fail öğrenciyi aniden boynundan bıçakladı


İlkokulun öğle yemeği molasının ardından saat 14.00 sıralarında saldırgan, 11 yaşındaki çocuğu girişte aniden boynundan bıçakladı ve okul polise haber verirken kaçtı. Adam kaçarken, boynundan bıçakladığı 7 yaşındaki kızıyla birlikte bir annenin yolunu kesti. Savcılık, jandarma görevlilerinin faili takip ettiğini ve direnmesine rağmen kısa süre sonra onu tutukladığını söyledi.


Polis operasyonu sırasında, geri kalan öğrenciler güvenlik nedeniyle kilitli olan okulda kalmak zorunda kalırken, ebeveynleri dışarıda bekledi. Olaydan etkilenen okula tıbbi ve psikolojik yardım düzenlendi ve bekleyen velilere olayla ilgili bilgi verildi. Yetkililer, failin okula izinsiz girmediğini vurguladı.


Bakan kabul edilemez bir eylemden söz ediyor


Eğitim Bakanı Nicole Belloubet kızlara ve ailelerine tam destek güvencesi verdi. “Bu yeni kabul edilemez eylem karşısında, kararlı bir tepkinin derhal verilmesi gerekiyor.” Güvenlik tedbirleri alınacak ve psikolojik destek düzenlenecek.


Tehdit nedeniyle kordon altına alınan bitişikteki ortaokulda da ciddi bir olay meydana geldi. Savcılığa göre 14 yaşındaki bir öğrenci bu sırada kalp krizi geçirdi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından öğrenci, tehdit edici bir durumda Strasbourg'daki bir kliniğe götürüldü.


Fransa'da şu anda en yüksek terör alarmı seviyesi uygulanıyor ve okullara uzun süredir özel koruma sağlanıyor. Bir anne okulun dışında yayıncı BFMTV'ye “Panikledim, aklıma hemen oğlum geldi” dedi. “Bir okulda böyle bir şeyin olabileceğini bilmek acı veriyor.” Ekim ortasında, İslamcı radikalleşmiş eski bir öğrenci, Fransa'nın kuzeyindeki Arras'taki bir lisede bir öğretmeni bıçakladı.


dpa

#Konular