Doğanın gücü: Tayvan'ın doğu kıyısında birkaç güçlü deprem

PiKe

Member
Doğanın gücü
Tayvan'ın doğu kıyısında çok sayıda güçlü deprem





Kurtarma ekipleri, kayıp kişileri ararken çöken bir apartmanın önünde duruyor. Tayvan'ın doğu kıyısında yer yine güçlü bir şekilde sarsıldı. Fotoğraf

© Çan Ying-Ying/AP/dpa


Yakın zamanda Tayvan'da yer şiddetli bir şekilde sarsıldı ve hasara neden oldu. Şimdi yeniden ada cumhuriyetinin doğusunu vurdu.





Birkaç hafta önce yaşanan şiddetli depremin ardından Tayvan'ın doğusu bir kez daha şiddetli sarsıntılarla sarsıldı. İlgili Tayvan meteoroloji kurumuna göre, 6,3 ve 6,0 büyüklüğündeki depremler sabah erken saatlerde meydana geldi.



En güçlü depremin merkez üssü, Hualien bölgesi hükümet merkezinin yaklaşık 17 kilometre güney-güneybatısıydı. Sarsıntılar 5,5 ila 10 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntılar Tayvan'ın başkenti Taipei'de de açıkça hissedildi.


Önceki gün yetkililer, en güçlüsü 5,9 büyüklüğüne ulaşan bir dizi deprem kaydetti. Başlangıçta herhangi bir yaralanma veya hasar bildirilmedi. Ancak itfaiye teşkilatı, ay başında meydana gelen şiddetli depremde hasar gören ve şimdi de yana yatmış iki boş bina gözlemlediğini söyledi.


Hualien şehri ve onu çevreleyen aynı adı taşıyan bölge bir kez daha şiddetli sarsıntılarla sarsıldı. 3 Nisan'da Hualien'in birkaç kilometre doğusunda denizde 7,2 büyüklüğünde dünya sarsıldı. En az 17 kişi öldürüldü. Kurtarma ekipleri en son 13 Nisan'da bir taş ocağında bir ölüm vakasıyla karşılaşmıştı. 23 milyondan fazla nüfusuyla Doğu Asya ada cumhuriyeti depremlere alışkın. Bununla birlikte, Nisan ayının başındaki sarsıntılar neredeyse 25 yılın en güçlü sarsıntılarıydı; ancak 1999'da kurbanların sayısı 2.400'ün üzerindeydi.


dpa

#Konular