Bankman-Fried: Eski kripto kralı 25 yıl hapse girmeli

PiKe

Member
New York
Medya: Eski kripto kralı Bankman-Fried 25 yıl hapis cezasına çarptırılmalı





Sam Bankman-Fried, Manhattan'daki federal adliye binasının önünde (arşiv fotoğrafı)

© Bebeto Matthews / DPA


ABD medyasının mahkeme salonundan bildirdiğine göre, sorumlu New York yargıcı perşembe günü dolandırıcılıktan suçlu bulunan girişimci hakkındaki kararını açıkladı.





ABD'li kripto girişimcisi Sam Bankman-Fried, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. New York'taki bir mahkeme bu cezayı Perşembe günü verdi. İflas eden kripto para platformu FTX'in kurucusu, müşteri fonlarından milyarlarca doları zimmetine geçirmekle suçlandı.



Savcılık, sanığın 40 ile 50 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istemişti. Açıklamada, “Son birkaç yıldaki hayatı, emsalsiz açgözlülük ve kibir, hırs ve kendini haklı çıkarma, risk alma ve defalarca başkalarının parasıyla oynama ile karakterize edildi” diye yazdı.


Savunma Bankman-Fried'ın “süper kötü adam” olmadığını söylüyor




Bankman-Fried'ın savunma avukatları ise beş ila altı buçuk yıl arası hapis cezası talebinde bulundu. Müvekkiliniz hiçbir şekilde iddia makamının tanımladığı “süper kötü adam” değil. Gerekli hapis cezası “ortaçağ”dır. Ayrıca FTX müşterilerinin paralarının büyük bir kısmını geri aldıklarına da dikkat çektiler. Yargıç Kaplan bu iddiayı kabul etmedi. “Ganimetini Las Vegas'a getiren ve çalınan parayla başarılı bir şekilde bahis oynayan bir hırsız, Las Vegas kazançlarını çalınan parayı geri ödemek için kullanarak cezasının hafifletilmesine hak kazanamaz.”

Ruja Ignatova, sözde yeni kripto para birimi OneCoin'i büyük sahnelerde kutladı.  Hatta Bitcoin'i geride bıraktığı söyleniyordu.  Sonunda OneCoin'in milyar dolarlık bir sahtekarlık olduğu ortaya çıktı.

Sitede

OneCoin denemesi
Milyarlarca zarar ve milyonlarca mağdur: Almanya'dan bir üçlü “kripto kraliçesi”nin dolandırıcılığı hakkında ne biliyordu?




02/01/2024


Bankman-Fried yaptığı açıklamada eski çalışanlarından özür diledi. “Yaşananlar için üzgünüm. Yapmam, söylemem gereken ve yapmamam gereken şeyler vardı.” Eski ortaklarından bazıları suçunu kabul etmiş ve Bankman-Fried'ı dolandırıcılık davasına dahil etmişti.


Jüri, kot pantolon ve tişörtle görünüşü ve kendine özgü dağınık saçlarıyla tanınan Bankman-Fried'ın, lüks yaşam tarzını spekülasyon yapmak ve finanse etmek için saf açgözlülükle müşteri parasından sekiz milyar doları zimmetine geçirdiğinin kanıtlandığına karar verdi. . Süreçteki hataları kabul etse de dolandırıcılık suçlamasını birkaç kez reddetti.


Ayrıca karara ve ceza miktarına itiraz edeceğini de açıklamıştı. Perşembe günkü duruşmada Bankman-Fried'ın yanı sıra ebeveynleri, üniversite profesörleri Joseph Bankman ve Barbara Fried de hazır bulundu.


kilometre
DPA
AFP
Reuters

#Konular