Ukraynalı Zelenskyy birkaç eski politikacıyı vatandaşlıktan mahrum etti

QAvvap

New member

LVIV: Başkan Volodymyr Zelensky Cumartesi günü, ülkeyi Rus yanlısı etkiden “temizlemek” için son adımlarda birkaç eski etkili politikacının vatandaşlığını iptal etti.
Zelenskyy, gece videolu konuşmasında, “Bugün, devletimizi saldırganın yanında yer alanlardan korumak ve tasfiye etmek için bir adım daha atmak üzere ilgili belgeleri imzaladım.”
Zelensky isimleri vermeyi reddetti, ancak çifte Rus vatandaşlığına sahip olduklarını söyledi.
Ukrayna devlet medyasına göre listede, 2010’dan 2014’te görevden alınana kadar Ukrayna’nın Rusya yanlısı cumhurbaşkanı olan Viktor Yanukoviç’in ofisinden birkaç üst düzey siyasetçi yer alıyor.
RBC-Ukrayna haber ajansının bildirdiğine göre, listede eski eğitim ve bilim bakanı Dmytro Tabachnyk, eski başbakan yardımcısı ve Yanukoviç hükümetinin başkanı Andriy Klyuyev ve eski içişleri bakanı Vitaliy Zakharchenko yer aldı.
Ukrayna, geçen yıl Şubat ayında Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başlamasından bu yana çok sayıda kişiyi Ukrayna vatandaşlığından çıkardı ve yüzlerce Rus ve Belaruslu şahıs ve şirkete yaptırım uyguladı.e 24 Kanal Ukrayna televizyonu.