Ukrayna’da Savaş: Tüm Gözler Rusya-Ukrayna Savaşında: Çatışmayı ve Hindistan İçin Etkilerini Anlamak

QAvvap

New member


Doğu Ukrayna’da tırmanan şiddet çok endişe verici ve durması gerekiyor. Bunu İngiliz İnsan Haklarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Andrew Gilmour söyledi ve haksız da değil.
Ancak Rusya ile Ukrayna arasındaki bu gerilimler tam olarak nedir ve dünyanın geri kalanını nasıl etkiler?

Çatışma ne hakkında?

Rusya ile Ukrayna arasındaki karmaşık çatışmanın tek bir nedeni veya açıklaması yok. Rusya, eskiden Ukrayna’nın bir parçası olan Kırım’ı alır almaz düşmanlık ve gerilim patlak verdi.
Uluslararası toplumdan ilhakın yaygın şekilde kınanmasına yanıt olarak ABD ve AB, Rusya’ya ekonomik yaptırımlar uyguladı.
Bazı uzmanlar, çatışmanın daha derin köklere sahip olduğunu ve Rusya ile Batı arasındaki daha büyük bir jeopolitik çatışmanın parçası olduğunu öne sürerken, mevcut kargaşaya katkıda bulunmuş olabilecek diğer unsurlar arasında Ukrayna’nın ekonomik ve siyasi istikrarsızlığı ve Ukrayna’nın uzun süredir devam eden dilsel ve kültürel sorunları yer alıyor. ülke. bölümler.




Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş Hindistan’ı nasıl etkiler? #russiaukrainewar #indianeconomy


Çatışmanın etkisi nedir?

Kriz, Ukrayna’daki son şiddet olaylarına ek olarak Rusya ile Batı arasındaki gerilimi artırdı. Nisan 2021’de Amerika, Rusya’yı Ukrayna sınırına yakın asker toplamakla suçlayarak bir dünya savaşı olasılığına dair endişe verici endişeler uyandırdı.
Neyse ki, durum şimdi azaldı, ancak devam eden savaş Rusya ile Batı arasındaki gerilimi artırdı.
Çatışmanın Ukrayna için olumsuz siyasi ve ekonomik sonuçları oldu. Dünya Bankası, Ukrayna’nın GSYİH büyümesinin 2013’te (+)%2,3’ten 2015’te (-)%9,8’e düştüğünü ve ülkenin para birimi olan Grivna’nın değerinin daha fazla arttığını ve Ukrayna karşısında %50’den fazla düştüğünü bildirdi. 2014’ten 2015’e sadece bir yılda ABD doları.
Uluslararası Para Fonu’na göre, çatışma, Ukrayna’da 2013’te 7,8 milyar dolardan 2015’te sadece 2,6 milyar dolara düşen doğrudan yabancı yatırımda önemli bir düşüşe yol açtı.

Enerji sektörü darbe alıyor

Şiddet dünya çapında enerji sektörünü de etkiledi. Yerdeki şiddet, Rusya’dan Avrupa’ya giden doğal gaz için çok önemli bir geçiş ülkesi olan Ukrayna’ya gaz arzını kesti.
Sonuç olarak, arz kıtlığı var, fiyatlar yükseldi ve alternatif enerji kaynaklarına artan bir zorunlu bağımlılık var. 2015 yılında Ukrayna üzerinden Rusya’dan 81 milyar metreküp doğal gaz ithal edilmiş; 2008’de 162 milyar metreküpten önemli ölçüde azaldı.

Ticaret ve yatırımdaki çarpıklıklar

Ayrıca, şiddet bölgesel yatırım ve ticareti engellemiştir. Ukrayna’daki Hindistan büyükelçiliği, çatışmanın iki ülke arasındaki ikili ticaretin pratik olarak yarıya inerek 2013’te 2,2 milyar dolardan 2015’te sadece iki yılda 1,6 milyar dolara düşmesine neden olduğunu bildirdi.
Hem Rusya hem de Ukrayna ile tarihsel olarak iyi bağlara sahip olmasına rağmen, Hindistan bu durumda tarafsız kalmayı çok zor buluyor. Hindistan şimdiye kadar tarafsızlığını korudu, ancak her iki ülke ile ilişkilerini dikkatli bir şekilde dengelemek zorunda kaldı. Putin Ve Zelenskiy.
Bu mücadele Hindistan’ın dış politikasını da karmaşık hale getirdi. Hindistan genel olarak bir uyumsuzluk politikası izlemiştir, ancak Ukrayna’nın durumu Hindistan’ın tarafsız bir duruş sergilemesini zorlaştırmaktadır.
Ukrayna’daki kriz, Rusya ile Batı arasındaki ilişkileri jeopolitik düzeyde bozdu ve her iki taraf da birbirini çatışmaya karışmakla suçladı.
Sonuç olarak, Rusya ile Batı arasındaki gerilimi artıran ekonomik yaptırımlar ve diğer cezai önlemler uygulandı.

Hindistan küresel etkilerle nasıl başa çıkıyor?

Çatışmanın etkileri bir süre daha dünya tarafından hissedilecek olsa da, iyi haber şu ki, Hindistan hükümetinin Hindistan’a öncelik veren duruşu şimdiye kadar çatışmanın daha fazla tırmanmasını önlemeye yardımcı oldu. Hindistan, devam eden çatışmayla ilgili endişelerini dile getirdi ve barışçıl ve diplomatik bir çözüm bulmanın önemini vurguladı.
Hindistan Dışişleri Bakanı Dr. S. Jaishankar, Hindistan’ın bölgede “barış ve istikrardan çıkarı olduğunu” belirterek, tüm tarafların farklılıklarını diyalog yoluyla çözmesi gerektiğini vurguladı.
Hindistan ayrıca hem Rusya hem de Ukrayna ile ikili ilişkilerini sürdürdü. Hindistan Dışişleri Bakanı S. Jaishankar, 2020’de Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarıyla yaptığı ayrı toplantılarda, çatışmanın barışçıl bir şekilde sona ermesini desteklediğini ifade etti. Hindistan ayrıca ticaret, tarım ve enerji anlaşmaları imzalayarak Ukrayna ile ekonomik bağlarını güçlendirdi.
Ukrayna krizi, güç dinamikleri ve küresel güvenlik başta olmak üzere tüm dünyayı etkiliyor. BM gibi uluslararası kuruluşların değerini ve anlaşmazlıkların çözümünde ve barışın korunmasında ülkeler arasında işbirliğine duyulan ihtiyacı vurgulamıştır. Çatışmaların neden olduğu gaz tedarik kesintisi göz önüne alındığında, enerji güvenliği ve çeşitlendirilmesinin önemini de vurguladı.
Durum hala gergin olsa bile tüm tarafların barışçıl ve diplomatik bir çözüm bulmaya çalışması çok önemlidir.
Hindistan’ın tarafsız duruşu ve hem Rusya hem de Ukrayna ile etkileşimi, krizin daha fazla tırmanmasını önlemeye ve çözüme ulaşmaya yardımcı olabilir.