Türklerin diğer adı nedir ?

AuuDii

Global Mod
Mod
Turklerin Diger Adlar: Hangileri?

Turkler, dunyann cesitli koselerinde yasayan, tarihi ve kulturel anlamda cok zengin bir millettir. Turklerin kokenleri MO 2500 yllarna kadar gider ve binlerce yl once Anadolu'da yasayan kabileler tarafndan kurulmustur. Anadolu'da yasayan topluluklar, tarih boyunca Turkler olarak anlmstr. Ancak, tarihte Turklerin cesitli isimlerle anldg da bilinmektedir.

Turklerin Kokeni ve Isimleri

Turklerin kokeni, M.O. 2000'li yllarda Anadolu'da yasayan kabileler olarak kabul edilmektedir. Turklerin kokenleri, Iran, Asya ve Orta Dogu kokenli olabilir. Bu kabileler, MO. 500 yllarndan itibaren tarihte "Turk" olarak anlmaya baslamstr. Turklerin tarihteki farkl isimleri arasnda, Turklerin M.O. 500 yllarndaki kokenlerinden kaynaklanan "Turk", "Turk-Igder" ve "Turk-Igder Turkleri" isimleri saylabilir.

Turklerin Turkiye'deki Isimleri

Turklerin kokenleri M.O. 500 yllarnda Anadolu'da baslamstr. Bu donemde Turklerin, Iran, Asya ve Orta Dogu'dan gelen kabileler olarak kabul edilmesine ragmen, M.O. 500 yllarndan sonra Turklerin Orta Asya'dan geldigi de soylenmektedir. Turkiye'deki Turkler, Anadolu Turkleri, Dogu Turkleri, Guney Dogu Anadolu Turkleri ve Dogu Karadeniz Turkleri olarak adlandrlmaktadr.

Turklerin Diger Adlar

Turklerin tarihteki diger adlar arasnda, "Avar", "Sakalar", "Oguzlar", "Kpcaklar" ve "Uygurlar" saylabilir. Turklerin diger ad "Turanllar" olarak da bilinmektedir. Turanllar, Orta Asya'daki Turk kokenli kabileleri ifade etmektedir. Ayrca, Turklerin "Turan" olarak da anldg bilinmektedir.

Sonuc

Turkler, tarihte cesitli isimlerle anlmstr. Turklerin tarihteki en yaygn kullanlan ad "Turk" olarak bilinmektedir. Ancak, tarihte Turklerin "Avar", "Sakalar", "Oguzlar", "Kpcaklar", "Uygurlar", "Turanllar" ve "Turan" olarak da anldg bilinmektedir. Turklerin kokenleri M.O.