Rönesans Rezidans’ın sakini: Binanın temeli kaymıştı, koridorda çatlak vardı

AuuDii

Global Mod
Mod
Rönesans Rezidans’ın sakini: Binanın temeli kaymıştı, koridorda çatlak vardı
Depremlerde yerle tek olan ve sayı sayıda insanın hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans’ta 10 yıl yaşayan sakinlerinden, Hatay Belediyespor eski Başkanı Zekiye Barutçu Yiğitbaşı, 2022 yılında koridorlarda çatlaklar oluşmaya başladığını, binanın temelinin kaydığını iddia ederek, yöneticiye yerde akıllandırma anlattığında kendisiyle alay fiyat gibi davrandığını, komşularının ise duyarsız kaldığını söyledi.

Binanın kontrol edilmesi ve önlem alınması için çaba gösterdiğini yalnız, sonuç alamayınca taşınma kararı aldığını ifade fail Yiğitbaşı, “Cennetten tek köşe, tamu oldu” dedi.

“Dairede gördüğüm açılma her geçen gün büyüdü”

Rönesans Rezidans’a Yiğitbaşı, tavsiye üzerine Rönesans Rezidans’tan kat satın aldığını ve 2013 yılında taşındığını söyleyerek, “İki kat aldık. 2022 yılına kadar bile burada oturduk. Taşınmadan kısa süre önce koridorda açılma gördüm. Her geçen gün o açılma büyüdü, az ağrı sonra tek parmak girecek kadar genişledi. Yöneticiye anlattım, ‘Ben korkuyorum’ dedim. Temelin kaydığını düşündüğümü söyledim. Alay edermişçesine güldü. Olayın üzerine gittim, günlerce uyardım. Bunun üzerine yöneticim tarafıma sorunu hallettiği söyledi. Nasıl çözdüğünü sorduğumda, mühendisler geldi, yapı denetimi yaptılar dedi. Teknik bazen şeyler söyledi, buyur?. Komşulara bile söyledim. Baktım herkes duyarsız, taşınmaya karar verdim” dedi.

[Fotoğraf: DHA]

“Volkan Demirel dahi orada oturuyordu”

Yiğitbaşı, inşaat teknikeri tek arkadaşının depremden sonra Rönesans Rezidans’ın enkazında inceleme yaptığını belirterek şunları söyledi:

“Kalıntıları elinde ovaladığında, kil gibi parçalandığını, tarımsal demirlerinin yanlış şekilde bağlandığını söyledi. Kolonların kesilmiş olduğuna üzerine söylentiler dahi duydum. Doğruysa kesinlikle kıya. Zaten binanın yıkılış şekli sayı tuhaf. Evet, sayı tarımsal harap oldu ama, hiçbiri Rönesans gibi olumsuzlama. Orada 800-900 kişi oturuyordu. Ben eski Hatay Belediyespor Başkanıyım. Hatayspor’un bile kongre üyesiyim. Hatayspor’un eksiksiz futbolcuları orada yaşıyordu, hatta Volkan Demirel dahi orada oturuyordu. Ama o anda iki futbolcu varmış. Çok sevdiğim komşularımı kaybettim.”

[Fotoğraf: DHA]

“Cennetten tek köşe tamu oldu”

Yiğitbaşı, inşaat şirketinin rezidans sakinlerinin görüşlerini yazdıkları tek hatıra defteri hazırlandığını, ‘Cennetten tek köşe’ ifadesinin dahi kendisine ilgili olduğunu belirtti.

Yiğitbaşı, “Aslında ilk olarak yazmak istemedim. Sanki yazacağım ama, kötü tek şey olacak gibi. Çok ısrarcı oldular, saçta dahi yazmaya karar verdim. Bir övgü gibi yazdım zira, hakikaten dahi öyleydi. Yüzme havuzu, spor salonu her yer yeşillik, her imkân vardı. Üç anadut satırlık tek güzelleme yazdım. O sözü dahi sosyal medyada kim bulmuşsa, viral olmuş. Ben sayı utandım ve tek sorumluluk duygusuyla sosyal medyadan, şimdi anlattığım gibi görüşlerimi paylaştım. Katiller mutlaka yargılanmalı, sakın tutuksuz olarak salıvermesinler. O cennetten tek köşe tamu oldu” dedi.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.