Otomatik Onarıma Nasıl Girilir ?

Aylin

New member
Otomatik Onarıma Nasıl Girilir?

Adım 1: Bilgisayarınızı Başlatın ve Güvenli Modda Çalıştırın

Otomatik onarıma girmek için ilk adım, bilgisayarınızı başlatmak ve güvenli modda çalıştırmaktır. Güvenli mod, Windows işletim sisteminizin temel sürücüleri yüklerken, üçüncü taraf yazılımlarını ve sürücüleri devre dışı bırakır. Bilgisayarınızı güvenli modda başlatmak için, başlangıç ekranında F8 tuşuna basarak Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri'ne erişin. Ardından, Güvenli Mod'u seçin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Adım 2: Otomatik Onarımı Başlatın

Bilgisayarınız güvenli modda çalıştıktan sonra, otomatik onarımı başlatmak için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Başlangıç ekranında, "Devam Et" ve "Sorun Giderme" seçeneklerini göreceksiniz. "Sorun Giderme" seçeneğini tıklayın.

2. Ardından, "Gelişmiş Seçenekler"e gidin ve "Otomatik Onarım"ı seçin.

3. Bilgisayarınız otomatik olarak onarım sürecini başlatacaktır. Bu işlem, bilgisayarınızdaki potansiyel sorunları tanımlamak ve çözmek için otomatik olarak çalışır.

Adım 3: Bekleyin ve Sürecin Tamamlanmasını İzleyin

Otomatik onarım süreci bilgisayarınızın hızına ve sorunun karmaşıklığına bağlı olarak değişebilir. Bilgisayarınızı otomatik olarak onarma işlemi bittiğinde, ekranınızda bir onarım raporu göreceksiniz. Bu rapor, otomatik olarak tanımlanan ve çözülen sorunları içerecektir.

Adım 4: İhtiyaç Halinde Manuel Onarımlar Yapın

Otomatik onarım işlemi sonucunda hala sorunlar yaşıyorsanız, manuel olarak ek onarımlar yapmanız gerekebilir. Bu, sistem geri yükleme, hata denetimi veya kötü amaçlı yazılım taraması gibi işlemleri içerebilir. Bu tür manuel işlemleri gerçekleştirmek için, "Sorun Giderme" menüsündeki ilgili seçenekleri kullanabilirsiniz.

Adım 5: Bilgisayarınızı Normal Modda Yeniden Başlatın

Otomatik onarım ve gerekli manuel işlemleri tamamladıktan sonra, bilgisayarınızı normal moda geri döndürmek için yeniden başlatın. Bilgisayarınız normal modda başladığında, otomatik onarım işlemi sonuçlarının etkilerini görmelisiniz. Sorunlar düzeltildiyse, bilgisayarınız normal şekilde çalışmalıdır.

Sonuç

Otomatik onarım, Windows işletim sisteminde yaygın sorunları tanımlayıp çözmek için kullanılan etkili bir araçtır. Bu süreci başlatmak için bilgisayarınızı güvenli modda başlatmanız ve otomatik onarım seçeneğini seçmeniz gerekir. Otomatik onarım işlemi genellikle hızlı ve otomatik olarak gerçekleşir, ancak sorunlar devam ederse manuel müdahale gerekebilir. İhtiyaç halinde, manuel işlemlerle sorunları daha derinlemesine çözebilirsiniz. Ancak, genellikle otomatik onarım işlemi, yaygın sorunları çözmek için yeterli olacaktır.