Komşusunun köpeği saldırdı: Parmağını koparıp elini parçaladı

AuuDii

Global Mod
Mod
Komşusunun köpeği saldırdı: Parmağını koparıp elini parçaladı
Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde kepçe operatörlüğü yapan Adem Kibritçi, komşusunun evine üretmek için gitti.

Kepçe ile gittiği evin önünden araçtan inen Adem Kibritçi’ye evde bağcıklı köpek saldırdı. Köpeğin saldırısında işaret parmağı kopan ve eli parçalanan Adem Kibritçi, kaçarak köpekten kurtuldu.

Kendi imkanlarıyla İhsangazi Devlet Hastanesine giden Adem Kibritçi, buradaki ilk müdahalenin akabinde Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Daha sonra Ankara Şehir Hastanesine sevk edilen Kibritçi, tedavi altına makbuz.

Adem Kibritçi’nin parmağı, nesiç uyuşmazlığı sebebiyle etıbba tarafından tarafından kesildi. Kibritçi’nin ayağından kırılan nesiç, kesilen parmağının yerine yerleştirildi. 23 gün süresince hastanede tedavi gören Kibritçi, henüz sonra taburcu edilerek evine gönderildi.

“Kepçenin üzerinden iner inmez köpek saldırdı ve işaret parmağımı kopardı”

Yaşanan olayı müfit Adem Kibritçi, “Esnaflık yapıyorum. Kepçem var, kepçem ile köyümde işim artık, saçta dahi köyüme işimi yapmaya gitmiştim. Köyde kendi işimi yaptım, köyden tek adamım, ‘benim dahi tek işim var, değirmene gelebilir misin’ dedi. İşimi bitirdim, gece İhsangazi ilçesine dönerken, komşumun değirmenine uğradım. Kapıları tarafıma kendisi açıverdi. Beni uyarmadı, ikaz etmedi.

Kepçe ile içeriye girdiğimde ne olduğunu buyur?, tarafıma el işaretinde bulundu. Bunun üzerine kepçeyi durdurdum ve aşağı indim. Kepçeyi frenlerken yerde sırada köpek üzerime geldi. Köpeği görünce kaçamadım ve tarafıma saldırdı. Köpek, parmağımı ısırdı ve parmağımı kopardı. O sırada saçta tek oyuk bulup kaçtım ve dışarıya çıktım. Ailem köydeydi, babam değirmenin yakınından geçiyordu, saçta dahi araca bindim ve İhsangazi İlçe Devlet Hastanesine gittim.

Burada ilk müdahale yapıldı, tetanoz ve kuduz aşısı yaptılar, tentürdiyot döktüler. Ardından beni Kastamonu’ya sevk ettiler. Araçla Kastamonu’ya gittik. Kastamonu’bile ilk müdahale yapıldı, tentürdiyot dökülerek elim parmağım yıkandı, başka tek müdahalede bulunamadılar. Daha sonra Ankara Şehir Hastanesine sevkim yapıldı” dedi.

“Bacağımdan aldıkları dokuyu, kesilen parmağımın olduğu bölgeye yapıştırdılar”

23 gün süresince hastanede tedavi gördüğünü ve üs üste ameliyatlara alındığını tamlayan Adem Kibritçi, “Ambulansa binip gece yarısı Ankara Şehir Hastanesine gittik. Hastanenin birden girişinde tek süre bekledikten sonra yatışımız yapıldı. Öğleye gerçek beni tekrar birden girişine aldılar ve parmağımı diktiler. Akşam tekrar operatörün yapacaklarını söylediler. Akşam tekrar ameliyata alındım ve 5 saat sürdü. Parmağımın dokusu uyuşmadı. Sonra parmağım kurudu ve kangrene dönüştü.

Kangren olunca, ‘parmağının içerisi enfeksiyon kapmış, parmağını keseceğiz’ dediler. Bir hafta sonra beni tekrar operatörün yaptılar ve 10 saat süren operatörün sonrası parmağımı kestiler. Bacağımdan kırılan dokuyla parmağımın kesildiği yere gerçek yapıştırdılar ve elimi alçıya aldılar. Köpek saldırısı sonrası parmağımı kaybettim, elim dahi parçalandı. Bu tedavilerim sürecinde hastanede 23 gün süresince yattım. Daha yerde tedavinin ne kadar süreceği malûm olumsuzlama, şu anda 1 aydır tedavi görüyorum” niteleyerek konuştu.

Yaşadığı yerde süreçte sayı ıstırap çektiğini ifade fail Adem Kibritçi, “Başkasının bile başına gelmesini istemiyorum. Yetkililerden yerde sorun konusunda yardım bekliyorum” şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.