Kanser teşhisi: Kral Charles: Destek “en büyük teselli”

PiKe

Member
Kanser tanısı
Kral Charles: Destek “en büyük teselli”





Kral Charles ve Kraliçe Camilla (gizlenmiş) Sandringham, Norfolk'ta Pazar günü kilise ayinine giderken. Fotoğraf

© Pa/PA Tel/dpa


Pazartesi günü Buckingham Sarayı kralın kanser teşhisini duyurdu. Charles'ın kendisi başlangıçta bu konuda resmi olarak yorum yapmadı. Şimdi ilk kez doğrudan halka hitap ediyor.





Kral III. Charles, kanser teşhisi konulduktan sonra ilk kez doğrudan kamuoyuna seslendi ve son birkaç gün içindeki desteklerinden dolayı kendisine teşekkür etti. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre 75 yaşındaki hükümdar, “Son birkaç günde aldığım destek ve iyi dilek mesajları için size tüm kalbimle teşekkür etmek istiyorum.” dedi. Açıklamada şöyle devam edildi: “Kansere yakalanan herkesin bileceği gibi, bu tür güzel düşünceler en büyük teselli ve teşviktir.”


Kendi teşhisini paylaşmanın kamuoyunun kanser konusundaki anlayışını ilerletmeye ve Birleşik Krallık'ta ve dünya çapında kanser hastalarını ve ailelerini destekleyen herkesin çalışmalarına ışık tuttuğunu duymanın da cesaret verici olduğunu söyledi. Kral, “Onların yorulmak bilmeyen ilgi ve bağlılıklarına ömür boyu hayranlığım, kendi kişisel deneyimim sayesinde daha da arttı” dedi.


Buckingham Sarayı Pazartesi günü Charles'a kanser teşhisi konduğunu duyurdu. İyi huylu prostat büyümesi nedeniyle yakın zamanda hastanede tedavi gördüğü sırada başka bir sorunun ortaya çıktığı belirtildi. Sonraki teşhis testleri bir tür kanser tespit edecekti. Kral artık düzenli tedavilere başladı. Ancak doktorlar bu süre zarfında halka açık randevulara katılmamasını tavsiye etti. Devlet işlerini sürdürecek. Saray tam olarak ne tür bir kanser olduğunu söylemedi. Ama prostat kanseri olmamalı.


Camilla: Koşullar göz önüne alındığında “son derece iyi” durumda


Kraliçe Camilla (76), perşembe akşamı İngiltere'nin güneyindeki Salisbury'de düzenlenen bir etkinlikte kanser teşhisinin açıklanmasının ardından ilk kez halkın önüne çıktığında, kocasının koşullar göz önüne alındığında “son derece iyi” durumda olduğunu söyledi. Charles'ın bu hafta Camilla ile birlikte İngiltere'nin doğusundaki Norfolk ilçesindeki taşra mülkü Sandringham'a gittiği ve şu anda orada kaldığı söyleniyor.


Kral Charles III, annesi Kraliçe II. Elizabeth'in Eylül 2022'de ölmesinin ardından bir yıldan fazla bir süredir Britanya hükümdarıydı.


dpa

#Konular