Iş akış şeması ne demek ?

AuuDii

Global Mod
Mod
Is aks semas, bir islem veya sureci temsil eden bir grafiksel yonetim aracdr. Is aks semalar, zaman icinde islemlerin yurutulmesini duzenleyen ve varsa mevcut snrlamalar gosteren ayrntl asamalar gosterir. Is aks semalar, is sureclerinin temsil edildigi is aks haritalar veya is surecleri arasndaki iliskileri gosteren is aks diagramlar olarak da bilinir.

Is Aks Semalarnn Tarihcesi

Is aks semalarnn ilk ornekleri, daha once 1930'larn ortalarndan itibaren savas alanndaki savas stratejilerinin planlanmas srasnda ortaya ckt. Bu tur grafikler, daha sonra 1950'lerin basnda surecler icin kullanlmaya basland. 1960'larn basnda, is aks semalar programlanabilir bilgisayarlarn yaygnlasmasyla birlikte, daha karmask is sureclerinin tasarlanmasna ve yonetilmesine yardmc olmak icin kullanlmaya basland.

Is Aks Semalarnn Faydalar

Is aks semalarnn en onemli avantaj, is sureclerinin etkili bir sekilde yonetilmesini saglamasdr. Is aks semalar, cok basit veya oldukca karmask is surecleri gibi her tur sureci temsil etmek icin kullanlabilir. Ayrca, is aks semalarnn basit gorsel kullanm, is sureclerinin daha kolay anlaslmasna yardmc olur. Is aks semalar, is sureclerinin daha iyi tasarlanmasn ve islemler arasndaki iliskilerin tanmlanmasn saglayarak, verimliligi artrr.

Son olarak, is aks semalarnn kullanm, is sureclerinin daha iyi anlaslmasn ve anlaslmasn saglayarak, problemlerin daha kolay teshis edilmesine ve cozumlenmesine yardmc olur. Is aks semalarnn yonetim tarafndan kullanlmas, is sureclerinin daha verimli bir sekilde yonetilmesine yardmc olur.

Is aks semalar, ozellikle isletmelerde ve cesitli sektorlerde onemli bir yonetim arac olarak kullanlmaktadr. Is aks semalar, is sureclerinin daha etkin bir sekilde yonetilmesini saglamak icin kullanlan gelismis araclardr.