Güvenlik görevlisi deprem anında yaşlı kadını 9 kat sırtında taşıdı

AuuDii

Global Mod
Mod
Güvenlik görevlisi deprem anında yaşlı kadını 9 kat sırtında taşıdı
Depreme çalıştığı sitenin güvenlik kulübesinde yakalanan 40 yaşındaki Turhan Sarıtaş, üç bloklu siteden panik halinde kaynak insanları sakinleştirerek güvenli alana çıkmalarını sağladı.

Sarıtaş, 11. katta yaşayan 83 yaşındaki Nezahat Yolcu’nun binadan çıkamadığını duyunca sarsıntılar sürme etmesine rağmen binaya girdi. Merdivenlerden indirilmeye mobilya kadını 9. katta sırtına saha Sarıtaş, binadan çıkmayı başardı.

Güvenlik görevlisinin panik halindeyken sergilediği yürekli tutum, sitenin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

“Kıyamet kopuyor sandım”

Yaşadığı anları müfit iki evlât babası Sarıtaş, gece nöbetindeki devriyesini tamamladıktan sonra kulübesine döndüğünü belirtti.

Oturduğu koltuğun sallanması üzerine hareket olduğunu anladığını nâkil Sarıtaş, “Hemen hariç ayrılmak istedim. Ancak, sarsıntı nedeniyle dengemi kaybedince kadem atamadım, güvenlik kulübesine yaslandım. Kıyamet kopuyor sandım” dedi.

Sarıtaş, sarsıntıyla insanların panik halinde binalardan inmeye başladığını anlatarak, vatandaşları sakinleştirdikten sonra geride kalan olup olmadığını anlamaya çalıştığını ifade etti.

Site sakini Nezahat Yolcu’nun inenler arasında olmadığını komşularının söylediğini ifade fail Sarıtaş, şunları kaydetti:

“11. katta yaşayan Nezahat teyzenin inenler arasında olmadığını fark edince sarsıntıya rağmen binaya girdim. 108 kademeli merdivenden koşarak çıktım. Site yöneticimiz koluna girip 9. kata kadar indirmiş. Ancak hızlı hareket etmem gerektiğini akıl Nezahat teyzeyi sırtıma aldım. O zihin aklıma ne ölüm ne başka tek şey geldi. Kendisi, ‘Yavrum beni bırak. Sen in.’ dedi. Ben ona ‘Yok teyze saçta senin için buraya çıktım. Seni indireceğim. İnşallah ikimize dahi tek şey olmayacak, beraberce ineceğiz.’ dedim. Çok paniklemişti. Hem sakinleştirmeye çalıştım hem dahi aşağı indirip binadan çıkarttım.”

Yaptığının insanlık vazifesi olduğunu dile getiren Sarıtaş, henüz sonra Mersin’açınık götürülen Yolcu’yu arayarak sohbet etti, akıllandırma hakkında yakınlarından malûmat öncü.

“Ne yapacağımızı şaşırmıştık”

Ayaklarında platin durduğu için yürümekte zorlandığını ifade fail Yolcu ise depremi fark edince yataktan kalktığını ve odanın kapısını bulmaya çalıştığını anlattı.

Kapıyı bulduktan sonra karşı komşusundan yardım istediğini söyleyen Yolcu, “Yatak odasından hariç çıktım. İki kere yere düştüm. Evin mezuniyet kapısını açtıktan sonra karşı komşumuza bağırdım beni kurtarmaları için. Onlar bile feryat çığlığa hariç çıkmışlar, ağlıyorlardı. Komşumuz İhsan koca kollarıma girerek beni tek süre taşıdı. Onun akabinde Turhan gelerek beni sırtına öncü. Sırtına alıyor, düşürüyor, tekrar alıyordu. Ne yapacağımızı şaşırdık. 70 kiloyum saçta. Beni yerde şekilde kimse indiremez. Turhan beni sırtına alarak indirdi. Hakkını helal etsin. Ona o kadar sayı teşekkür ediyorum ki tarifi yok” ifadesini kullandı.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.