Gofretleri “başkalarına dağıt” diyerek almayan çocuklar TRT Haber’de

AuuDii

Global Mod
Mod
Gofretleri “başkalarına dağıt” diyerek almayan çocuklar TRT Haber’de
“Başkalarına dağıt, onlara bile kısmet olsun.” Bu sözler; kendilerine verilen gofretleri kibarca iade fail koca yürekli iki çocuğa ilgili.

Türkiye’nin, sosyal medyada milyonlarca kez izlenen videoyla tanıdığı o çocuklara Haberler ulaştı.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan Muhammed İnan Türkmen 9, Muhammed Onur Mert ise 5 yaşında.

“İyilik yapan, iyilik kazanır derlerdi”

9 yaşındaki Muhammed İnan Türkmen, “İyilik yapan, iyilik kazanır derlerdi. Annem gerçek söylemiş. Anneme her zaman inanırım, herkese iyilik yapıyorum, her gün iyilik yapıyorum. İyilik kazanıyorum işte, sadece mutlu oluyorum” dedi.

Muhammed Onur Mert dahi “Herkes alsın dedim. Herkes alsın, eksiksiz ayakçak olsun” ifadelerini kullandı.

Dünyaya insanlık dersi verdiler

Evleri yıkılınca çadırda kalmaya başlayan koca yürekli iki evlât, yaşadıkları zorluğa ve yokluğa rağmen dünyaya insanlık dersi verdi.

Çocukların yerde örnek davranışı annelerini dahi gururlandırdı. Çok mutlu olduğunu söyleyen Muhammed İnan Türkmen’in annesi Melek Türkmen şöyle konuştu:

“Allah’ım dedim şükürler olsun. Ya Rabbim dedim. İyi ki hodbinlik yapmıyor. Herkesle paylaşmayı öğrenmiş, paylaşımcı olduğu için sayı memnun oldum. Hatta gururlandım yani, biraz duygulandım, gözlerim yaşardı.”

Muhammed Onur Mert’in annesi Fatma Mert dahi “Çok duygulandık güzel tek his paylaşmayı bilmesi. Böyle şeyler öğrenmesi güzel tek şey. Başkalarını düşünmeleri henüz güzel tek şey.” dedi.

Fazla verileni kabul etmiyorlar

Çocuklar gibi başka depremzedeler dahi yardımlar konusunda sayı hassas davranıyor. PTT görevlisi Alim Şahin dahi şunları söyledi:

“Mesela battaniye ikinci asla almıyorlar, birinciyi alıyorlar. Çok soğuk olmasına rağmen tamam debba. Bir tane yeter tarafıma debba. Gerçekten bunlarla sayı fazla karşılaştık.”

Kamera: Mustafa Tunç

Dron: Usame Tosun

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.