Gisèle Pelicot: “Tecavüze farklı bakmanın zamanı geldi”

PiKe

Member
Avignon'daki duruşma
Gisèle Pelicot: “Tecavüze farklı bakmanın zamanı geldi”

Mevcut bağlantıyı kopyala

Avignon'da sayısız erkeğin tecavüz davası Fransa'yı sarstı. Şimdi mağdur Gisèle Pelicot kapanış tartışmalarından önce tekrar konuştu.

Fransa'da kadın kahraman olarak anılan ve yıllar boyunca kocası tarafından defalarca uyuşturulan ve yabancı adamların tecavüzüne uğrayan Gisèle Pelicot, cinsel şiddetin önemsizleştirilmesine son verilmesi çağrısında bulundu. Salı günü Avignon'daki son duruşmasında 72 yaşındaki adam, “Tecavüz olayına farklı gözlerle bakmanın zamanı geldi” dedi.

72 yaşındaki adam, “Bu korkaklığa karşı bir dava” diye vurguladı ve boşanmış kocası Dominique Pelicot sanık sandalyesinde başını eğdi. Kendisi, karısına haberi olmadan uyku ilacı verdikten sonra çevrimiçi forumlarda karısına tecavüz etmeyi teklif ettiği diğer 50 erkekle birlikte suçlanıyor. Müfettişler, neredeyse yarısı yabancılar tarafından olmak üzere 200 civarında tecavüz saydılar.

Birçok tecavüzcü rol oynamaya inanıyordu

Gisèle Pelicot, sanıklara atıfta bulunarak, “Yaptıklarının arkasında duran yalnızca birkaç kişi var” dedi. 72 yaşındaki adam, “Adamlardan biri şöyle dedi: 'Parmakla bu tecavüz değil' dedi. Dikkatli düşünmesi gerekiyor.” “Bu adamlara şunu söylemek istiyorum: Bayan Pelicot size tam olarak ne zaman onay verdi?”

1 Kasım 2024, 16:24

Tecavüz davası

Kiremitçi, müdür, inşaat müdürü: Avignon'daki sanıklar kimler?

Aslında sanıkların çoğu duruşmada, kadının uyuyormuş gibi yaptığı cinsel açıdan hoşgörülü bir çiftin yer aldığı bir rol oyununa katıldıklarına ikna olduklarını ifade etti.

Salı günü dinlenen son sanık olan 62 yaşındaki Philippe P. de benzer bir açıklama yaptı. Mahkemede “Bunun üzerinde daha fazla düşünmedim. Yasak bir şey yaptığımı bilmiyordum. Bunu ancak sonradan anladım” dedi. Dominique Pelicot'yu kendisine “emir” veren bir “şeytan” olarak tanımladı.

Çok az kişi Pelicot'tan özür diledi

Eylül ayının başından bu yana devam eden davada sanıklardan sadece birkaçı yaptıklarından dolayı özür diledi. 51 sanığın çoğu, ağırlaştırılmış tecavüz suçundan hüküm giymeleri halinde 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Gisèle Pelicot, kocasının kendisini yabancılarla defalarca taciz ettiği on yıl boyunca bu konuda hiçbir fikrinin olmadığını doğruladı. Kocasının kendisinin gerçekleştirmeye hazır olmadığı pek çok cinsel fantezisi vardı. “Onunla swinger kulübüne gitmek istemediğim için bana ilaç vermenin bir yolunu bulduğunu düşündü” dedi.

Pelicot, eski kocasını hayatının 10 yılını bu şekilde kaybetmekle suçladı: “Bu yara asla iyileşmeyecek.”

Çarşamba gününden itibaren müdahil davacıların avukatları savunmalarını verecek, ardından sıra savcıya gelecek. Yaşları 26 ile 74 arasında değişen 51 sanığın savunması için üç hafta planlanıyor. Kararın en geç 20 Aralık'a kadar açıklanması bekleniyor.

AFP

bu