Foodies EIS-BURGER'ı seviyor: Yaz Trend '25? Buzlu çörekte buz

PiKe

Member
Foodies Eis-Burger'ı seviyor
Yaz Trend '25? Buzlu çörekte buz






Mevcut bağlantıyı kopyalayın




Anma listesine ekle




Kupada buz, gövde üzerinde dondurma, waffle dondurma – bilirsiniz. Ama ruloda dondurma? Bu buz eğilimi bu yaz zor olabilir.


Çıtır yerine kabarık: Çıtır bir waffle yerine havadar bir ruloda bir dondurmaya ne dersiniz? “Ice in Brioche”, şimdi Almanya'nın dondurma salonlarına giren Sicilya'dan geleneksel bir dondurma uzmanlığıdır.





Marco Caimmi, Baden-Baden'deki dondurma salonu Crema Gelato'da “Eis-Burger” i satıyor “ve müşterilerimizin hemen sevdiğini söyleyebilirim” diyor 35 yaşındaki.



Bilgilerine göre, şimdiye kadar spa kasabasında bu uzmanlığı satan tek kişi oldu. Güneybatı ve ülke çapında başka yerlerde lezzetler zaten mevcuttur. 2025 Eis-Burg'un yazı olabilir.





Klasik olarak, kesilmiş börek, biraz krema ve işiniz bitti. “Bir kaşıkla yiyebilir veya sadece ısırabilirsin,” diyor Caimmi. Dört kişilik ekibi Sicilyalılardan oluşuyor – Almanya'da ikramları satma fikrini buldular, hemen harika. Sicilya'da bu konuda delisin, diyor patronu.



Müşteri Uli Strobl çok etkileniyor ve börekleri için çikolatalı dondurma seçiyor. “Yani bir buz keki gibi. Bence iyi” diyor. Aksi takdirde kaz karaciğeri ve bir gewürztraminer ile yemeyi sever – ancak dondurma ile de gerçekten lezzetli olduğunu söylüyor.





Bu arada, Sicilyalılar kahvaltı için fıstık ve nuteis ile börek (Gelato Con Brioche, İtalyanca olarak adlandırıldığı gibi) dondurma yerler. Ama aslında günün tüm zamanları ve dondurma gidiyor, diyor Caimmi.





Sadece özel börek çöreklerinde



EIS-BURGER'ları normal bir rulo ile yapamaz mısınız? Hiçbir koşulda, Uniteis, Almanya'daki İtalyan dondurma salonlarının şemsiye organizasyonunun genel müdürü Annalisa Carnio. “Sadece börek!”





Almanya'da uzmanlık hala bir trend olarak yeni, ancak giderek daha iyi biliniyor. Buna ek olarak, dondurma yerken, çevre için iyi bir karton bardak olmadan yapabilirsiniz.



Yumuşak, yuvarlak maya pasta bisküvi, doğrudan Sicilya'dan dondurma salonları Caimmi'yi alır. Orada börek taze tutmak için taze pişirilir ve ayrı ayrı paketlenir – bu da, verilen kağıt bardaktan dolayı çevre dostu etkiyi azaltır.



DPA