Erkek için hangi çiçek ?

Emir

New member
Erkek İçin Hangi Çiçek? Bir Hikâyenin İçinde Saklı Cevap

Selam forumdaşlar,

Bugün sizlerle biraz kalbimden gelen bir hikâyeyi paylaşmak istiyorum. Hani bazen bir konuyu anlatmak yerine yaşatmak daha iyi olur ya… işte öyle bir anım var. “Erkek için hangi çiçek uygun olur?” diye başlayan basit bir düşünce, bambaşka bir yere götürdü beni. Belki siz de okurken kendi içinizde bir yerlerde benzer duygular bulursunuz.

---

Başlangıç: Soğuk Bir Akşam ve Sıcak Bir Soru

O akşam hava biraz serindi. Kahvemi almış, bilgisayar başında forumda dolaşıyordum. “Erkek için hangi çiçek alınır?” diye biri sormuştu. Başlık basit görünüyordu ama cevaplar şaşırtıcıydı:

“Erkekler çiçekten anlamaz.”

“Onlara en iyisi saat al.”

“Bir gül verirsen yanlış anlar.”

Oysa ben başka türlü düşünüyordum. Çünkü bir zamanlar bir çiçeğin, bir erkeğin kalbinde neleri değiştirdiğine şahit olmuştum.

---

Hikâye: Ali ve Derya

Ali, mühendis bir adamdı. Soğukkanlı, planlı, her şeyin mantıklı açıklamasını arayan biri.

Derya ise bir öğretmen; duygusal, sezgileri güçlü, insanlara dokunmayı seven bir kadın.

İkisi üniversitede tanışmış, sonra hayatın farklı yollarında yürümüşlerdi. Ama yıllar sonra bir tesadüf, onları aynı şehirde, aynı kafede yeniden buluşturdu.

Ali masaya oturduğunda Derya’nın yüzündeki sıcak gülümsemeyi görünce kısa bir an için planlarını, hesaplarını, “mantığı” unuttu.

— “Sen hâlâ kahveni vanilyalı içiyorsun demek.”

— “Bazı şeyleri değiştirmek gereksiz,” dedi Derya, gülümseyerek.

O gün saatlerce konuştular. Hayattan, kayıplardan, insanlardan… Fakat Ali’nin aklında takılan tek şey vardı: Derya’nın elindeki küçük, solgun mor menekşe.

---

Bir Erkek, Bir Çiçek ve Sessizlik

Ali o gece menekşeyi düşünmeden uyuyamadı. Neden o çiçekti? Derya neden yanına almıştı?

Bir hafta sonra Derya’nın doğum günüydü. Ali, “Ne alsam?” diye düşündü. Kadınlar için hediye seçmekte kötüydü ama bu kez tersi bir durum vardı. O, bir kadına değil, kendi içindeki cevaba bir armağan arıyordu.

Kendince plan yaptı. Ertesi sabah çiçekçiye gitti.

“Erkekler genelde gül alır değil mi?” diye sordu çiçekçiye.

Kadın başını salladı: “Evet ama siz ne hissettiriyorsanız onu alın.”

O an aklında bir fikir parladı. O menekşeyi aldı. Ama bu kez mor değil, beyaz. Saf, sade, hesapsız.

---

Kadınlar Hisseder, Erkekler Düşünür

Ali, Derya’nın okuluna gitti. Bahçede onu buldu.

— “Bunu sana getirdim.” dedi.

— “Ne güzelmiş… ama neden beyaz menekşe?”

Ali bir an düşündü.

— “Bilmiyorum,” dedi, dürüstçe. “Belki bir erkek ilk kez çiçeğin anlamını düşünmeden, sadece hissettiği için almak isterse… böyle bir şey olur.”

Derya’nın gözleri doldu. Çünkü Ali’nin stratejik, analitik dünyasında ilk kez duygunun sade hâli vardı.

İşte o an, bir kadın bir erkeğin değişebileceğine, bir erkek de duygunun zayıflık değil, derinlik olduğuna inandı.

---

Çiçeklerin Dili, İnsanların Kalbi

O gün Ali, çiçeklerin sadece kadınlara değil, insanlara verildiğini anladı. Çünkü çiçek bir mesajdı, cinsiyetin değil; niyetin sembolüydü.

Bir erkek için çiçek, çoğu zaman kelimelerin yetmediği yerde duygunun temsilidir.

Belki bir kriz anında, bir kayıpta, bir teşekkürde ya da sadece “anladım” demenin başka yolu olarak…

Erkekler genelde kelimeleri kalkan gibi kullanır.

Kadınlar ise duyguları köprü gibi.

Ama bazen bir çiçek, bu iki dünyayı birbirine bağlayan tek şey olur.

---

Erkek İçin Hangi Çiçek?

Eğer sorarsanız, “Erkek için hangi çiçek?”

Benim cevabım: “Onu anlamanı sağlayan çiçek.”

Bir erkek, dostundan bir kaktüs alabilir çünkü dayanıklılığı hatırlatır.

Bir baba, kızından bir zeytin dalı alabilir çünkü barışın simgesidir.

Bir sevgili, sevdiğinden beyaz bir menekşe alabilir çünkü içinde hesap değil, his vardır.

Çiçeğin türü değil, o anın anlamı kalır.

Ve bazen bir erkek, o çiçeği masasında kurusa bile saklar; çünkü o, bir duygunun kanıtıdır.

---

Forumdaşlara Bir Söz

Belki siz de birine çiçek alırken tereddüt etmişsinizdir.

“Acaba yanlış mı anlar?”

“Erkek adam çiçek mi alır?”

“Ya da erkek adama çiçek verilir mi?”

Evet, verilir. Çünkü çiçek, insanın kalbinde büyür; toprağında değil.

Birine çiçek verirken aslında bir cümle söylersiniz:

“Seni anlıyorum.”

Ve bazen o anlayış, bin kelimeden daha güçlüdür.

---

Son Söz

Derya ve Ali hâlâ zaman zaman konuşuyor.

O beyaz menekşe kurudu ama Ali onu atmadı. Bir defterin arasında hâlâ duruyor.

“Bir çiçekle değiştim ben,” demişti bir gün.

“Belki de hayat, doğru anda doğru çiçeği bulmakla ilgilidir.”

O yüzden forumdaşlar, bir gün birine çiçek vermek isterseniz, uzun uzun düşünmeyin.

Erkek ya da kadın fark etmez.

Hangi çiçek olursa olsun…

Eğer içinde samimiyet varsa, o zaten en doğru çiçektir. 🌿