Eğitim: Halk Eğitim Merkezleri: Finans ve tasarrufa büyük ilgi

PiKe

Member
Eğitim
Yetişkin eğitim merkezleri: Finans ve tasarrufa büyük ilgi

Kamu kolejlerine kayıt konusunda açık bir eğilim var. Fotoğraf

© Marijan Murat/dpa

Finans ve tasarrufla ilgili kurslar oldukça popüler görünüyor. Bu Yetişkin Eğitimi Derneği tarafından duyurulur. Yoğun talep gören bir konu daha var.

Giderek daha fazla tüketici finans ve tasarruf konusunda iyi bilgi sahibi olmak ve uygun eğitim almak istiyor. Bonn’daki Alman Yetişkin Eğitimi Derneği sözcüsü Sabrina Basler, “Buna yönelik talebin arttığını fark ediyoruz” dedi. Bu nedenle, örneğin yatırımlar, mirasçılar ve vekaletnamenin yanı sıra ısınmaya yönelik tasarruf seçenekleri veya enerji tedarikçileriyle yapılan sözleşmeler hakkında kurslar ve bilgilendirme etkinlikleri, 2024 yılında birçok yetişkin eğitim merkezinde (VHS) giderek daha fazla sunulacak.

Yapay zeka (AI) konusu da yeni yılda önemli bir rol oynayacak. “Bu, “Yapay zeka nedir?” gibi temel bilgilerden oluşuyor. örneğin iş süreçleri için somut uygulamalara kadar,” diye açıkladı Basler. Siyasi eğitim alanında birçok yetişkin eğitim merkezinin programında 2024 Avrupa seçimlerine yönelik etkinlikler bulunmaktadır.

Yemek pişirme kursları, resim, fotoğraf veya dikiş gibi yaratıcı etkinliklerin yanı sıra sağlık ve dinlenme kursları da ebedi favoriler arasında kaldı. Dil kursları açısından, klasik İngilizce ve Fransızca’nın yanı sıra, son yıllarda Japonca ve Korece gibi dillere ve şimdi de Ukraynaca’ya doğru bir eğilim var.

Korona salgınının etkisiyle iki yıldır yaşanan kayıpların ardından yetişkin eğitim merkezleri yeniden yükselişe geçti. Derneğe göre 2022 yılında 500.000’den fazla kurs ve yaklaşık 13,5 milyon ders saati gerçekleşti. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 45’lik bir artışa denk geliyor. Katılımcı sayısı yüzde 60’tan fazla artarak 5,4 milyona ulaştı.

Basler’e göre genel olarak rakamlar henüz Corona öncesi seviyede değildi. Ancak 2023 yılında bunun tekrar sağlanması bekleniyor. Almanya’da 860 civarında yetişkin eğitim merkezi bulunuyor.

Alman Yetişkin Eğitimi Derneği

dpa

#Konular