Dünyanın bilinen en yaşlı insanı olan Rahibe André, 118 yaşında hayatını kaybetti.

QAvvap

New member


PARİS: İki dünya savaşı ve 1918 grip salgınını yaşayan ve Covid-19’dan kurtulan Fransız rahibe ve dünyanın bilinen en yaşlı insanı Rahibe André Salı günü Fransa’da vefat etti. 118 yaşındaydı.
Rahibe André’nin kaldığı güneydeki Toulon kentindeki huzurevi sözcüsü, Fransız haber medyasına verdiği röportajda ölümü doğruladı.
“İnsanlık en yaşlı insanını bu gece kaybediyor”, hubert şahinişehrin belediye başkanı Twitter’da yazdı.
Guinness Dünya Rekorları’na göre Rahibe André, son yıllarda dünyanın bilinen en yaşlı Covid’den kurtulan kişisi olarak manşetlere girdi. 117 yaşına girmek üzereyken hastalığı neredeyse hiç komplikasyon olmadan yendi.
Huzurevi sözcüsü David Tavella, “Bana ‘Covid’den korkmuyorum çünkü ölmekten korkmuyorum’ deyip duruyordu” dedi. Catherine Labouré, 2021’de The New York Times’a verdiği röportajda söyledi.
Salı günü Tavella, Agence France-Presse’ye Rahibe André’nin dileğinin çok yakın olduğu sevgili erkek kardeşine ölümde katılmak olduğunu söyledi.
“Onun için bu özgürlük” dedi.
New York’un ilk metro istasyonunu açtığı yıl olan 11 Şubat 1904’te Lucile Randon olarak dünyaya gelen Rahibe André, güneydeki Alès şehrinde altı kişilik Protestan bir ailede büyüdü. Paris’te mürebbiye olarak çalıştı ve daha sonra Katolikliğe döndü ve 26 yaşında vaftiz edildi. Yaklaşık yirmi yıl sonra, bir hayır kurumuna katıldı ve dini unvanını aldı.
Rahibe André, otuz yıl boyunca yetimlere ve diğerlerine baktığı Vichy’deki bir hastaneye atandı.
Cömertliğiyle tanınırdı ve genellikle kendisinden daha genç olan yaşlı insanlara yardım ederdi.
Falco, “Rahibe André, her şeyden önce son derece iyi ve ilgi çekici, kendini başkalarına adamış bir kadındı,” dedi.
Ayrıca Rahibe André geçen yıl gazetecilere “Çalışmak beni hayatta tuttu” demişti.
18 Fransız cumhurbaşkanı ve 10 papanın saltanatı boyunca yaşadı. Akrabaları, iki dünya savaşı da dahil olmak üzere küresel olaylara dair her zaman canlı anıları olduğunu söyledi. 1954-1962 yılları arasında Cezayir Bağımsızlık Savaşı’nda savaşan birçok Fransız askerinin travma geçirerek çalıştığı hastaneye geri döndüğünü gördüğünü röportajlarında söyledi.
Rahibe André, 118. yaş gününü kutlarken verdiği bir röportajda, “Bu dünyaya geldiğimden beri yalnızca savaşlar ve çatışmalar gördüm,” dedi.
Rahibe André, dünya çapında yaklaşık 50 milyon insanı öldüren 1918-1919 grip salgınından da kurtuldu.
2021’in başlarında Covid-19’dan hayatta kalması, huzurevlerinin özellikle risk altında olduğu koronavirüs pandemisi sırasında moral verici bir hikayeydi. Tesisinin 88 sakininin neredeyse tamamı enfekte oldu ve bazıları öldü.
Guinness Dünya Rekorları baş editörü Craig Glenday, “Plastiklerin, fermuarların ve hatta sütyenlerin patentlenmesinden önce doğan birinin 21. yüzyılda iyi yaşadığını ve Covid-19’u yenecek kadar sağlam olduğunu anlamak zor” dedi. Bir açıklamada.
Rahibe André, Japonya’nın ölümünden sonra dünyanın bilinen en yaşlı insanı oldu. Kane TanakaGuinness Dünya Rekorları’na göre geçen yıl 119 yaşında hayatını kaybetti. 110 yaş ve üzerindekileri doğrulayan Gerontoloji Araştırma Grubu’na göre, Rahibe André’nin ölümüyle bilinen en yaşlı kişi öldü. Maria Branyas Morera. Amerika Birleşik Devletleri’nde doğdu, İspanya’da yaşıyor ve 115 yaşında.
Glenday, Rahibe André’nin “doğrulanmış en yaşlı dördüncü kişi” olduğunu söyledi.
Fransa Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Fransızlar için bir süreklilik ve direniş sembolü, yüzyılın hatırlatıcısı haline geldi” dedi.
Rahibe André kördü ve son yıllarında tekerlekli sandalyeye mahkumdu. Fransız haber kanallarına verdiği demeçte, zaman zaman kendini yalnız ve bağımlı hissettiğini söyledi.
O bir foodie olarak biliniyordu. 117. yaş gününde yemek yedi Kaz ciğeri, kavrulmuş capon, peynir ve Baked Alaska’ya benzer bir tatlı. Ve her gün biraz şarap ve çikolatanın tadını çıkardığını söyledi.
Tavella, “Belki de uzun yaşamanın sırrı onun,” dedi.