Douglas Elmendorf, Haber Kennedy Okulu’nun dekanlığından istifa edecek – Haber Gazetesi

whews

New member
Douglas W. Elmendorf, AM ’85, Ph.D. ’89, Perşembe günü, 2023-24 akademik yılı sonunda Haber’ın John F. Kennedy Devlet Okulu dekanlığından istifa edeceğini duyurdu. Önde gelen bir ekonomist ve kamu görevlisi olan Elmendorf, Okulun fakültesinde kalacak ve öğretim ve araştırmayla meşgul olacak.

Kennedy Okulu topluluğuna gönderdiği bir mesajda, “Haber Kennedy Okulu’nun dekanı olmak, Haziran 2015’te bu pozisyonu kabul ettiğimde hayal ettiğimden çok daha aydınlatıcı, zorlu ve ödüllendirici oldu” diye yazdı. “Fakat yaz boyunca Kennedy Okulu ve benim için yakında bir sonraki bölümün zamanının geleceğine karar verdim. Haziran 2024’te dekanlıktan ayrılmayı planlıyorum, bundan sonra burada farklı bir rol (öğretim üyesi rolü) oynamayı ve ekonomi politikası hakkında bilgi edinmek ve öğretmek için daha fazla zamana sahip olmayı sabırsızlıkla bekliyorum.”

Haber Başkanı Claudine Gay, Kennedy Okulu topluluğuna gönderdiği bir mesajda, Elmendorf’un “sınırsız zarafetine, iyi mizah anlayışına ve toplumun iyileştirilmesi için sıkı bilime olan sarsılmaz bağlılığına” dikkat çekti.

“Kendi etkileyici kamu hizmeti geçmişinden yararlanarak” diye yazdı, “ilkeli, etkili kamu politikasının ve bu ideallere yönelik önemli zorluklara rağmen liderliğin savunucusu oldu. Onun rehberliği altında HKS, Haber ve ötesindeki etkileşimini genişleterek araştırmacıların ve uygulayıcıların bilgiyi politikaya ve etkiye dönüştürmesine yardımcı oldu.”

Gay, kendisinin ve Vali Alan M. Garber’ın önümüzdeki haftalarda Elmendorf’un halefinin aranması hakkında bilgi paylaşacağını söyledi.

Elmendorf, dekan olarak atanmasından bu yana geçen sekiz yıl içinde, Kennedy Okulu kampüsünü dönüştüren öncelikleri geliştirmek ve takip etmek için meslektaşlarıyla birlikte çalıştı ve öğretim, araştırma ve uygulama yoluyla kamu politikasını ve liderliği iyileştirme çabalarını güçlendirdi. Artan eşitsizliğin, demokrasiye yönelik tehditlerin, ülkeler arasındaki ve içindeki çatışmaların, COVID salgınının ve diğer güçlerin küresel zorlukları artırdığı bir dönemde Okulun ilkeli ve etkili kamu liderliğine olan bağlılığını yeniden doğruladı.

Garber, “Doug, HKS’nin ABD’de ve yurtdışında daha etkili kamu liderliği ve kamu politikası için bir güç olmasını sağlamak için yorulmadan çalıştı” dedi. “HKS’nin misyonu, onu genellikle günümüz toplumunun karşı karşıya olduğu en ihtilaflı sorunlardan bazılarının tam ortasında konumlandırıyor ve Doug bu zorluktan kaçınmadı. Aynı zamanda pandemi ve sonrasında yaşanan aksaklıklar yoluyla HKS’nin akademik mükemmelliğini genişletmek için çalıştı. Okulumuz onun attığı temelden gelecek yıllarda da faydalanmaya devam edecek” dedi.

Elmendorf ve meslektaşları, sosyal politika, demokrasi, ırk ve kamu politikası, kamu yönetimi ve liderlik, teknoloji ve yönetişim, uluslararası ilişkiler, ekonomik büyüme ve kalkınma ve sivil toplum konularına odaklanan üst düzey akademisyenleri ve uygulayıcıları işe alarak Kennedy Okulu’nun fakültesini yenilediler. Görev süresi boyunca, çok sayıda akademik ödüle layık görülen kişiler ve eski hükümet liderleri de dahil olmak üzere yaklaşık 40 yeni öğretim üyesi HKS’ye katıldı. Fakülte ve personel ile birlikte çalışan Elmendorf, müfredata mesleki yeterliliklere daha fazla vurgu yaptı ve öğrenciler için alan temelli öğrenme fırsatlarını genişletti.

Kennedy Okulu akademik dekanı ve Isabelle ve Scott Black Politik Ekonomi Profesörü David Deming şunları söyledi: “Doug’ın küresel bir salgın sırasında Okulu akıllıca yönetmesi ve fakültemizi inşa etmek için gösterdiği olağanüstü çabalar, Okulu eskisinden çok daha güçlü bir konuma getirdi.” dekan olarak göreve başlamadan önce. Doug’la çalışmak bir ayrıcalıktı ve topluluğumuz onun bağlılığı ve liderliği için minnettar.”

Öğrenci mali yardımı, Elmendorf’un dekan olduğu süre boyunca en önemli önceliklerden biri oldu ve Okulun mezunlar ve destekçilerle yaptığı görüşmelerin temel taşı oldu. Son beş yılda mali yardıma giden sınırsız fonlar yaklaşık yüzde 50 arttı. Kennedy Okulu, 2026’da 90. yıldönümünü kutlayana kadar mali yardımı önemli ölçüde genişletmek için iddialı bir girişim başlatıyor.

Ekonomi alanında doktora ve yüksek lisans derecelerini Haber’da alan Elmendorf, ABD Kongre Bütçe Ofisi direktörlüğü görevini tamamladıktan sonra 2015 yılında Kennedy Okulu dekanı olarak görev yapmak üzere geri döndü. Elmendorf, Kongre’nin hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi liderleri tarafından CBO direktörlüğüne atandı ve ofisi altı yıl boyunca yönetti. Bu süre zarfında CBO, sağlık politikası, makroekonomik istikrar, göç, iklim politikası ve hükümet açıkları ve borçları dahil olmak üzere bütçe ve ekonomik konuların titiz ve objektif analizini sağladı. Elmendorf, CBO’daki liderliğine ek olarak, o zamanki Haber Başkanı Drew Faust tarafından HKS’nin dekanı olarak atanmadan önce Federal Rezerv Kurulu, Başkanın Ekonomik Danışmanlar Konseyi ve Hazine Bakanlığı’nda bir dizi üst düzey görevde bulundu. ABD hükümetindeki kapsamlı deneyimi, öğrencilere mezun olduktan ve kamusal amaçlı hayatlarını sürdürmeye devam ettikten sonra onlara çok iyi hizmet edebilecek bilgi ve becerilere ilişkin bakış açısını şekillendirdi. Washington’a taşınmadan önce Elmendorf, Haber Üniversitesi öğrencilerine ekonomi alanında yardımcı doçent olarak ders verdi.

Elmendorf’un görev süresi boyunca Kennedy Okulu, öğretiminin yanı sıra bu alandaki araştırma ve uygulama alanını genişleterek kamu yönetimine olan bağlılığını güçlendirdi. Örneğin, 2021 yılında Bloomberg Philanthropies’ten gelen 150 milyon dolarlık bir bağışla Üniversite, dünyanın dört bir yanından liderleri eğitmek ve ilgili ve zamanlı araştırmalar üretmek için farklı disiplinlerdeki şehirlere odaklanan uzmanlığı bir araya getiren Bloomberg Şehirler Merkezi’ni kurdu. Merkez, HKS’de yürütülen ve barındırılan, Üniversite çapında bir işbirliğidir. Bu yılın başlarında Kennedy Okulu, Yerli topluluklar ve uluslar tarafından kendi kaderini tayin eden sosyal ve ekonomik kalkınmanın sağlandığı koşulları anlamayı ve geliştirmeyi amaçlayan Yerli Yönetişimi ve Kalkınması Projesinin genişletilmesine fon sağlamak için 15 milyon dolardan fazla para aldı. Buna ek olarak, Okul, devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yönetiminde uzmanlığa sahip daha fazla öğretim üyesini işe almış ve bu uzmanlıktan yararlanan yeni dersler oluşturmuştur.

Elmendorf’un liderliğinde Okul, daha çeşitli ve kapsayıcı bir topluluğu teşvik etmek için kapsamlı bir strateji geliştirdi ve uyguladı. 2016 yılında, HKS’de çeşitliliği ve katılımı geliştirmek için öneriler sunmak üzere öğretim üyeleri, personel ve öğrencilerden oluşan bir komite görevlendirdi ve 2018’de Elmendorf, okulun ilk Çeşitlilik, Katılım ve Aidiyet Ofisini kurdu ve liderliğine yeni bir dekan yardımcısı atadı. takım. HKS’nin çeşitlilik, eşitlik ve ırkçılık karşıtı çalışmaları beş eylem alanını hedef aldı: kültür ve eğitim, topluluk, öğretim, araştırma ve sosyal yardım. Okul topluluğu, öğretim ve araştırmaları ırk ve kamu politikası konularına yönelik olan yaklaşık 10 öğretim üyesinin eklenmesi de dahil olmak üzere tüm bu alanlara büyük önem vermiştir.

Küresel bir kargaşa dönemi boyunca Elmendorf, Kennedy Okulu’nun kamusal zorluklarla mücadelede ve bunlara çözüm geliştirmede önemli rolünü doğruladı; öğrencileri, öğretim üyelerini, personeli ve mezunları yeteneklerini ve enerjilerini ortak çıkarı ilerletmek için kullanmaya teşvik etti. Okulun barış ve güvenlik, refah, eşitlik, demokrasi, sürdürülebilirlik ve kamu yönetimi ve liderlik gibi önemli konulardaki ilerlemesine ilişkin yakın tarihli bir raporda, topluluğa önümüzdeki zorlukları ve fırsatları da hatırlattı. “Son teknoloji araştırmaları, seçkin öğrencilerin eğitimini ve uygulayıcılarla doğrudan etkileşimi birleştirerek, kamu sorunlarının çözümünde başka hiçbir kurumun eşleşemeyeceği bir etkiye sahibiz” dedi.

Elmendorf, dekanlıktan ayrıldıktan sonra Kennedy Okulu topluluğunun aktif bir üyesi olarak kalmayı sabırsızlıkla bekliyor. Şöyle dedi: “Haber Kennedy Okulu’nun öğretim üyelerinin, personelinin, öğrencilerinin, mezunlarının ve arkadaşlarının sıkı ve yetenekli çalışmaları, bu ülke ve dünya genelindeki insanların daha kanıta dayalı kamu politikalarından, kamu kurumlarının daha iyi yönetilmesinden ve daha iyi yönetilmesinden faydalanmasına yardımcı oluyor. daha ilkeli ve etkili kamu liderliği… Topluluğumuzun gelecekte neler yapacağını görmek beni heyecanlandırıyor.”