Coronavirus: Fransa ve İngiltere, Çin’den gelen yolculara Covid testleri uyguluyor

QAvvap

New member
PEKİN: Cuma günü Fransa ve İngiltere, Çin’den gelen yolculara Kovid testi uygulayan büyüyen ülkeler listesine katıldı ve Dünya Sağlık Örgütü, Pekin’i buradaki vaka patlamasının ortasında gerçek zamanlı veriler konusunda farkındalık yaratmaya çağırdı.
İspanya, Güney Kore ve İsrail de Çin’den ayrılan yolcular için negatif test kanıtı isteyeceklerini söylediler.
Ezici hastane ve morglara ve buralardaki enfeksiyon ve ölümlere ilişkin resmi sayıların düşük olduğuna dair uluslararası endişelere rağmen Çin, Cuma günü Covid-19 verilerini paylaşma konusunda şeffaf olduğu konusunda ısrar etti.
Bu haftanın başlarında, üst düzey bir ABD sağlık yetkilisi, Pekin’in Çin’de dolaşan varyantlar hakkında küresel veritabanlarına yalnızca sınırlı veri sağladığını ve yeni vakalar hakkında test ve raporlamanın azaldığını söyledi.
Cenevre merkezli Dünya Sağlık Örgütü, Çinli yetkilileri bir araya getirerek “epidemiyolojik duruma ilişkin belirli ve gerçek zamanlı verilerin düzenli olarak paylaşılmasını talep etti” dedi.
“DSÖ, Çin’e ve küresel topluma etkili yanıtlar vermesine yardımcı olmak için izlemenin ve verilerin zamanında yayınlanmasının önemini vurguladı.”
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wen Bin Çin, salgının patlak vermesinden bu yana DSÖ de dahil olmak üzere uluslararası toplumla açık ve şeffaf bir şekilde ilgili bilgi ve verileri paylaşıyor.
“Başlangıçta yeni koronavirüsün dizilişini paylaştık ve böylece diğer ülkelerde ilgili aşıların (ve) ilaçların geliştirilmesine önemli bir katkı sağladık.”
Çin’deki bir ulusal hastalık kontrol kurumu, Cuma günü yaklaşık 5.500 yeni yerel vaka ve bir ölüm olduğunu söyledi, ancak toplu testlerin sona ermesi ve Kovid ölümü olarak sayılanlara ilişkin kriterlerin daraltılmasıyla, bu sayıların daha uzun süre yansıtmayacağına inanılıyor. gerçeklik.
İngiltere, Fransa, İspanya, Güney Kore ve İsrail ile İtalya, Japonya, Hindistan, Malezya, Tayvan ve ABD, yeni virüs varyantlarının ithal edilmesini önlemek amacıyla Çin anakarasından gelen tüm gezginler için negatif Kovid testi talep etti.
Büyük Britanya söz konusu olduğunda, gereklilik 5 Ocak’tan itibaren geçerli olacaktır.
Ancak İsviçre, sınırlarını Çin’den gelenlere açık tutacağını söyledi.
Pekin’de Wang, birçok ülkedeki sağlık uzmanlarının Çin’den gelen yolculara giriş kısıtlamaları getirmeye gerek olmadığına karar verdiğini savundu.
Avrupa Birliği Bulaşıcı Hastalıklar Ofisi (ECDC) Perşembe günü yaptığı açıklamada, AB ve Avrupa Ekonomik Bölgesi’ndeki yüksek bağışıklık seviyeleri nedeniyle bu tür kısıtlamaların şu anda garanti edilmediğini söyledi.
Almanya, Cuma günü Çin’den gelenlere rutin testler uygulamaya şu anda gerek görmediğini söyleyerek bunu ciddiye alıyor gibi göründü.
Ancak Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Avrupa havaalanlarındaki varyantları izlemek için AB çapında koordineli bir sistem çağrısında bulundu.
Avrupalı bir çözüme ihtiyacımız var” dedi.
Koordineli bir yaklaşımın, koronavirüsün yeni varyantlarını hızlı bir şekilde tespit etmeyi ve uygun önlemleri almayı kolaylaştıracağını da sözlerine ekledi.
Ve Çin’den gelenler için rutin testler “henüz gerekli değilken”, Çin’den gelen veriler güvenilir bir şekilde elde edilemediğinden bu durum değişebilir.
Sağlık Bakanı Carolina Darias, İspanya’nın uygulamaya karar verdiği kısıtlamaları gerekçelendirerek şunları söyledi: “Çin’de kontrol altında olmayan yeni varyantların ortaya çıkma olasılığı en büyük endişe.
“O ülkedeki sağlık durumu göz önüne alındığında, koordineli hareket etmenin ve aynı zamanda hızlı hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.”
Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan (NHC) Jiao Yahui Perşembe günü, Pekin’in her zaman “açıklık ve şeffaflık ruhu içinde Kovid-19 ölümleri ve ciddi vakalar hakkında” veriler yayınladığını vurguladı.
NHC geçen hafta artık resmi bir günlük Covid ölü sayısını yayınlamayacağını söyledi.
Ancak sağlık riski analizi şirketi Airfinity, şu anda Çin’de günde 9.000 ölüm ve günde 1,8 milyon enfeksiyon tahmin ettiğini ve Nisan 2023’ün sonuna kadar ülke çapında 1,7 milyon ölüm beklediğini söyledi.
Birleşik Krallık merkezli araştırma şirketi, modelinin, kısıtlamaları kaldırdığında diğer eski sıfır Kovid ülkelerinden vakaların büyüme oranlarıyla birlikte, vakaların bildirilmesindeki değişikliklerden önce Çin’in bölgesel illerinden alınan verilere dayandığını söyledi.
Çin, bu ay ülkeye giren insanlar için zorunlu karantinaya son vereceğini ve virüsü kontrol altına almak için katı önlemleri kaldırdığını söyledi.
Dünyanın en kalabalık ülkesi, 8 Ocak’tan itibaren Covid-19 yönetimini düşürecek ve onu daha şiddetli bir A sınıfı yerine B sınıfı bir enfeksiyon olarak ele alacak.