Christopher Street Day: Queer temsilcisi: Berlin CSD’nin geniş bir çekiciliği var

PiKe

Member
Christopher Sokak Günü
Queer temsilcisi: Berlin CSD’nin geniş bir çekiciliği var

Berlin CSD, Avrupa’nın en büyük LGBTIQ etkinliklerinden biridir. Fotoğraf

© Fabian Sommer/dpa

CSD için bugün Berlin’de yarım milyon kişinin olması bekleniyor. Şehrin queer komiseri Alfonso Pantisano’ya göre, aşk özgürlüğü için güçlü bir sembol belirlenecek.

Başkentin Queer Komiseri Alfonso Pantisano’ya (SPD) göre, Berlin’deki Christopher Sokak Günü şehrin çok ötesinde bir öneme sahip.

Alman Basın Ajansı’na verdiği demeçte, “Federal başkent olarak Berlin’e özel bir odak noktamız olduğunu düşünüyorum.” “Buradaki CSD, dünyadaki diğer ülkelerde bir ışıltıya sahip.” Berlin aynı zamanda dünya çapında eşcinsel hareketin doğduğu şehirdir. Burada sokaklara döküldüğümüzde ve ayrıca bugün sevgimizi, arzumuzu ve hayatımızı özgürce yaşayabilmemiz için yıllarca savaşan herkesi anmanın özel bir onur olduğunu düşünüyorum.”

Pantisano, geçen Salı Senato tarafından yalnızca “Queeres Berlin için irtibat kişisi” olarak atandı, ancak sık sık CSD’ye gitti. “Bir CSD’ye gitmemin 30. yılı. Genellikle yılda birkaç CSD’ye giderim” dedi. “İlk CSD’m 1993’te Köln’deydi.” Altı hafta sonra çıkışını yaptı. “Karanlıkta yaşamanın değerli bir yaşam olmadığını ve bu yüzden ışığa gitmem gerektiğini anladığım yer tam olarak bu CSD idi. İşte böyle yaptım.”

Cumartesi günü başkentte yapılacak olan CSD için organizatörler, çoğunluğu queer topluluktan olmak üzere yaklaşık yarım milyon katılımcı bekliyor. Heteroseksüel olmayan veya geleneksel erkek ve kadın rol modeliyle veya toplumsal cinsiyet ve cinsellikle ilgili diğer sosyal normlarla özdeşleşmeyen insanlar kendilerini queer olarak tanımlar.

dpa

#Konular