ABD Ordusu: Asker flört platformunda askeri sırları açıklıyor

PiKe

Member
“Gizli ajanım”
Biraz aşk için: ABD askeri flört uygulamasında askeri sırları açıklıyor

“Tatlı Dave'im, değerli bilgiler için teşekkür ederim!” ABD'li bir albay, bir flört sitesinde sevgilisi olduğu iddia edilen kişiye aşık oldu (sembolik resim)

© IMAGO / Pond5 Görseller

Leon Berent

Bir ABD Ordusu subayı, ABD'nin nükleer silah programına ilişkin gizli bilgileri Ukraynalı olduğu iddia edilen bir kadına aktarmakla suçlanıyor. Haber bir James Bond filminden fırlamış gibi geliyor.

David Franklin Slater, bir tanışma sitesinde ABD'nin nükleer silah programıyla ilgili hassas bilgileri açıkladığında muhtemelen sevgiyi umuyordu. 63 yaşındaki emekli ABD Ordusu albayının, kendisine tatlı mesajlarla kur yapan sözde Ukraynalı kız arkadaşına yıllardır askeri sırlar gönderdiği söyleniyor.

“Dave, NATO ve Biden'ın bize yardım edecek gizli bir planı mı var?” diyor ki. Sözde arkadaşı başka bir yerde şöyle yazıyor: “Tatlı Dave'im, değerli bilgiler için teşekkür ederim! ABD'den iki yetkilinin Kiev'e seyahat etmesi harika.” Veya: “Dave, bu ülke hakkında ilk bilgiyi senin alman harika. Umarım bana hemen söylersin? Sen benim gizli ajanımsın. Sevgilerle.”

ABD askeri flört uygulamasında askeri sırları açıklıyor

Slater ve kimliği belirlenemeyen kişi, e-posta ve çevrimiçi mesajlaşma platformu aracılığıyla Ukrayna'daki savaşı tartıştı. Çeşitli ABD medyasında iddianameye atıfta bulunularak, kendisine ABD'nin ulusal savunmasıyla ilgili bilgileri açıklaması için defalarca baskı yapıldığı belirtildi.

Şansölye Olaf Scholz

Ziyaretçi postası

Bundeswehr telefon dinleme skandalı
Boğa burcundaki sızıntı hakkında Carlo Masala: Şansölyenin suratına tokat!

03/04/2024

Slater, askeri sırları ABD silahlı kuvvetlerinin nükleer caydırıcılık ve komutadan sorumlu komutanlığı olan Stratcom'daki çalışmalarından elde etti. Orada ayrıca Ukrayna'daki savaşla ilgili çok gizli brifinglere katıldı. Slater, Stratcom'da çalışırken çok gizli bir güvenlik iznine sahipti ve aslında hassas hükümet bilgilerini kullanma konusunda eğitim almıştı.

ABD askeri tutuklandı ve suçlandı

Daha sonra geçen hafta Slater tutuklandı. ABD'li Başsavcı Susan Lehr, “Çok gizli bilgilere erişimi olan kişilerin belirli sorumlulukları var. Bay Slater'a yönelik iddialar, onun bu sorumluluklara ihanet edip etmediği sorusunu gündeme getiriyor” dedi. İddianamede, Slater'in paylaştığı bilgilerin ulusal güvenliğe “ciddi zarar” verebileceği belirtiliyor. ABD askeri şimdi on yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Kaynaklar: CBS Haberleri, Günlük Posta

#Konular