6 sayısı nasıl yazılır ?

Aylin

New member
6 Sayısı Nasıl Yazılır? Bizim Tarzımızla!

Herkese merhaba forumdaşlar! Bugün gündemde, çoğumuzun gözünde büyük bir anlam taşıyan, bazılarımız içinse günümüzün en büyük gizemi olan o meşhur "6" sayısının nasıl yazılacağı konusu var!

Hadi itiraf edelim: 6 sayısını yazarken bazen sanki hayatımızı yazıyoruz gibi hissediyoruz. Ama endişelenmeyin, bu yazı sayesinde "6"yı sadece rakam olarak değil, bir bakış açısı olarak da keşfedeceğiz! Kadınlar ve erkekler arasındaki farkları mizahi bir şekilde ele alacağız, tabii ki sizlerin yorumlarını da merakla bekliyorum! Neyse, lafı fazla uzatmayalım, başlayalım!

Erkekler: Çözüm Odaklı Stratejik "6"cılar!

Erkekler, "6" sayısını yazarken her şey bir plan, bir strateji gibi görünüyor. İlk başta kağıdı alın, kalemi güzelce tutun, derin bir nefes alın ve… hop! “6”yı yazmak için bir "tur" yapıyorsunuz. İkinci kez denediğinizde, o güzelim yuvarlak şekli oluşturmanın ne kadar basit olduğunu fark ediyorsunuz.

Erkekler için “6” sayısı bir başlangıç ve sonu belirleyen bir yapıdır. O, her şeyin düzenli, doğru ve verimli bir şekilde yazılmasına yardımcı olan bir lider gibidir. Elbette bu tarz, "6"yı yazarken dışarıdan bakan biri için biraz fazla hesaplı olabilir. Yani, biz de işin “işlevsel” tarafına daha çok odaklanıyoruz.

Mesela, bir erkek arkadaşım geçen gün bana şöyle dedi: “Ben bu işi 3 saniyede çözerim.” Ama ne yazık ki, 6’nın yazımı o kadar da basit değil. Çünkü bir yere kadar “toplantıya yetişeceğim” gibi, yazı yazma işinde de hedefe odaklanmak önemli. Tabii ki de 6’yı yazarken ‘stratejik' hareket eden bir erkek, kağıdın her santimetresini iyi değerlendiriyor. Sizin de başınıza geldi mi bilmiyorum, ama bazen 6'nın yuvarlağını tam ortalamayabilirsiniz ve o eksik kısmı tekrar silmek gerekebilir. Oysa o eksik kısım bazen mükemmel olabilecek bir başka hikayenin başlangıcıdır!

Erkekler, 6 sayısını yazarken *gerçekten* hedefe kilitleniyorlar ve başaramazlarsa hemen başka bir yöntem buluyorlar. En basit çözüm: “Neyse, sayıyı 9 olarak yazayım!” İşte bu, erkeklerin genetik çözüm odaklı yaklaşımı!

Kadınlar: Empatik ve İlişki Odaklı "6"cılar!

Kadınlar ise "6" sayısını yazarken biraz daha sanatsal ve ilişkisel bir yaklaşım benimseyebiliyor. Çünkü 6’yı yazmak, sadece rakam yazmak değil; o sayıya duygularını yansıtmaktır! O yuvarlak kısmı yazarken, belki de hayatın anlamını, küçük mutlulukları, bazen kayıpları düşünürler. Yazdıkları 6 sayısı, bir çiçek açan kadın kadar zarif olabilir!

Tabii, kadınlar yazarken “6”yı tamamladıktan sonra bir an durup, o yazdıkları sayıyı sevimli ve güzel bulurlar. Durup bir bakarlar: “Hmm, bu 6’nın tam yuvarlaklığı, hayatın döngüsünü hatırlatıyor, değil mi?” Çünkü onlar için 6 sayısı bir rakamdan daha fazlasıdır. Bir anlam, bir duygu, bir öğreti taşır. Kadınlar, 6’yı yazarken bazen sadece yazmakla kalmazlar, yazdıkları şeyin ruhunu da hissederler.

Bir kadın forumdaşım geçen gün bana şunu demişti: "6 yazarken önce bir kafamda kurguluyorum, sonra kalemle sırasıyla o duyguya yansıtıyorum!" Hah, işte bu kadar! Yani bir kadının "6"yı yazma şekli, yalnızca rakam yazmak değil, bir anlam yazmak gibidir. Her çizgi, her eğri, bir hissiyat taşır.

Kadınların 6’yı yazarken dikkat ettikleri bir diğer şey de, yazının çevresindeki alanı düşünmeleridir. O kadar dikkatli olurlar ki, kağıdın ortasına düzgün bir şekilde yerleştirdikleri 6 sayısının etrafındaki boşluk, huzurlu bir dengeyi temsil eder.

“6”yı Yazarken Kendi Yönteminizi Bulun!

Evet, sayıyı nasıl yazdığınız çok önemli değil, asıl önemli olan bu süreçten nasıl zevk aldığınız! Bazılarımız için “6” bir başarma duygusu, bazılarımız için ise sanatsal bir ifade biçimi. Ama işin sonunda hepimiz aynı noktada buluşuyoruz: O “6” sayısını yazdıktan sonra, kağıdın üzerine bakmak ve o çizimin bize ne hissettirdiğini düşünmek.

Şimdi forumdaşlar, söz sizde!

* Sizce “6” sayısını yazmak bir sanattır mı, yoksa sadece bir görev midir?

* Erkekler daha stratejik bir şekilde mi yazıyor, yoksa kadınlar daha mı yaratıcı ve duygusal?

* Hadi, bakalım bir yarış yapalım: Kimin 6’sı en mükemmel yuvarlak olacak?

Benim favorim, yazarken birden fazla “6”yı yan yana koymak. 6’nın etkisi çok büyüktür! Belki bir gün 6’yı yazmak için bir yarışma düzenleriz, ne dersiniz?

Yorumlarınızı bekliyorum!